понеділок, 24 грудня 2012 18:41

Прем'єр переконаний, що знайде компроміс між ЄС і МС?

Прем'єр переконаний, що знайде компроміс між ЄС і МС?
Фото: novostimira.com.ua

Компроміс у співпраці України з Європейським Союзом та Митним союзом треба шукати, оскільки він є можливим.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров абсолютно правий, кажучи про те, що і Митний Союз Росії, Казахстану і Білорусії, і Європейський союз засновані на принципах СОТ. Для Євросоюзу це абсолютно очевидно так, як всі країни ЄС є одночасно членами СОТ", - написав Азаров на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Для Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусії це не зовсім так, оскільки Казахстан і Білорусь ще не... є членами СОТ, а Росія лише недавно вступила в цю організацію, але, тим не менш, при складанні основоположних документів Євросоюзу використовувалися норми і правила СОТ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивно, як Ахметов не закопав Королевську в териконі за такий "успіх" на виборах — Корчинський

Окрім того, на його думку, "що стосується сумісності, вся справа полягає в рівні митного захисту і цілому ряді інших положень, що визначають функціонування двох митних союзів, саме вони повинні бути сумісні". "Наприклад, якщо рівні митного захисту за конкретної товарної позиції значно між собою відрізняються, то тоді це буде предметом окремих переговорів. Тож питання сумісності - це дуже складне питання", - зазначив Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров зрадів, що в уряді відновлюється гендерна рівність

"Саме тому наші взаємодії і там, і там повинні бути з нашими партнерами вивчені і повинні бути знайдені компроміси. У чому я з міністром Лавровим абсолютно згоден, так це в тому, що пошук і знаходження цих компромісів можливий", - резюмував глава уряду.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр переконаний, що знайде компроміс між ЄС і МС?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути