субота, 02 січня 2021 12:17

В Україні очікують на приїзд президента Франції - ОП

В Україні очікують на приїзд президента Франції - ОП
В ОП окреслили плани на міжнародній арени у 2021 році. Фото: ОП

В першій половині 2021 року до України має здійснити візит президент Франції Еммануель Макрон.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте також може приїхати до України протягом року, заявив заступник керівника Офісу президента України, дипломатичний радник президента Ігор Жовква, передає "Дзеркало тижня".

"У першій половині 2021 року готуємося до змістовних переговорів на найвищому рівні під час офіційного візиту президента Франції Макрона до України. Тоді й започаткуємо й низку нових економічних проєктів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подзвонив президенту Франції: про що розмовляли

Також заступник керівника ОП наголосив, що президент налагодив дружні стосунки з прем'єр-міністром Італії під час візиту до цієї держави.

Зважаючи на парламентські вибори в Німеччині, які мають відбутися восени 2021 року, українські дипломати будуть працювати над закріпленням у виборчих програмах провідних політичних партій ФРН "українського питання" — позиції на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Наша держава також має на меті побудувати ефективний діалог із новою адміністрацією США на всіх рівнях, у тому числі на найвищому.

"На порядку денному залишається офіційний візит президента України до США. Вже зараз напрацьовуємо нову змістовну Дорожню карту двосторонніх відносин, яку маємо обговорити і почати реалізовувати вже у 2021 році. Серед важливих завдань — налагодження системного діалогу з представниками оновленого Конгресу задля подальшого зміцнення двопартійної підтримки України. Працюватимемо, щоб оновлена політика США сприяла зміцненню трансатлантичної єдності, посиленню НАТО та розширенню і зміцненню безпекової підтримки України.Окремий блок питань — нові економічні проєкти між Україною і США у сфері сільського господарства, енергетики, інформаційних технологій", - сказав Жовква.

Україна має сподівання, що у 2021 році відбудеться нова зустріч лідерів у "нормандському форматі" щодо війни на Донбасі. Стратегічним завданням саміту стане обговорення миру на Донбасі при умовах України, заявив заступник глави Офісу президента і дипломатичний радник президента України Ігор Жовква, передає "Дзеркало тижня".

Зараз ви читаєте новину «В Україні очікують на приїзд президента Франції - ОП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути