субота, 02 січня 2021 11:37

У Зеленського розповіли, коли очікують на "нормандський саміт"

У Зеленського розповіли, коли очікують на "нормандський саміт"
Задля досягнення своєї мети Україна надіється на підтримку Німеччини та Франції. Фото: ОП

Україна має сподівання, що у 2021 році відбудеться нова зустріч лідерів у "нормандському форматі" щодо війни на Донбасі.

Стратегічним завданням саміту стане обговорення миру на Донбасі при умовах України, заявив заступник глави Офісу президента і дипломатичний радник президента України Ігор Жовква, передає "Дзеркало тижня".

Задля досягнення своєї мети Україна надіється на підтримку Німеччини та Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звинуватив Росію у блокуванні миру на Донбасі

За словами Ігоря Жовкви, будуть також працювати над тим, щоб виконати домовленості з попередньої зустрічі в Парижі 9 грудня 2019 року. Також Україна робитиме все, щоб збільшити міжнародний тиск на Росію і змусити її виконувати зобов'язання, під якими підписалася.

Заступник глави Офісу президента назвав "тактичними завданнями" щодо ситуації на Донбасі збереження режиму тиші, активізацію роботи Тристоронньої контактної групи, обмін утримуваними особами та забезпечення доступу до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших гуманітарних організацій, повноцінне відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування, відведення сил та розмінування на погоджених ділянках, забезпечення безперешкодного доступу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окуповані території.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би, аби США брали участь у Нормандському форматі. За його словами, обраний президент Джо Байден міг би посилити переговори. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю The New York Times, опублікованому на сайті президента.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, коли очікують на "нормандський саміт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути