пʼятниця, 16 вересня 2011 19:05

В Україні немає екстремізму, є лише самооборона - Данилюк

В Україні немає екстремізму, є лише самооборона - Данилюк

Будь-які дії, спрямовані проти сьогоднішньої влади, не є екстремістськими, оскільки здійснюються з метою самозахисту від злочину можновладців.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк, коментуючи появу законопроекту про протидію екстремізму, ініційованого народним депутатом від Партії регіонів Вадимом Колесніченком.

"Попри те, що вони називають себе народними депутатами і президентом, вони є злочинцями, які незаконно узурпували владу у країні і незаконно набули повноважень, якими користуються", - наголосив Данилюк.

Він запевнив, що про жодний екстремізм насправді не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не повинні чекати, поки нас захлесне екстремізм - Колесніченко

"Вони зараз здійснюють злочин проти держави. Тому будь-які дії по відношенню до них, як до злочинців, здійснюються з метою припинення їхнього злочину і в рамках необхідної оборони", - пояснив активіст.

Водночас, він підкреслив, що його рух не закликає до жодних протиправних дій.

"Ми закликаємо до відновлення конституційного ладу. А як собі це Колесніченко та його товариші сприймають, нас це не турбує", - додав Данилюк.

Говорячи про можливість прийняття анти-екстремістського закону у ВР, активіст сказав, що в Україні "сьогодні жодних інституцій із захисту громадян та правопорядку немає".

"А тому не варто дивуватись, якщо завтра, наприклад, вони затвердять це рішення. Проте ми вважаємо, що всі закони, які вони приймають, абсолютно не мають жодної сили. Їм закони не потрібні. А для чого, якщо вони тримаються на репресивному апараті?" - резюмував Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «В Україні немає екстремізму, є лише самооборона - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути