вівторок, 30 серпня 2011 10:41

Спецтема: 20 років незалежності!

Двоє опозиційних мітингувальників відправлено до СІЗО

Двоє опозиційних мітингувальників відправлено до СІЗО

Двоє учасників мирної ходи 24 серпня з п'ятниці перебувають у слідчому ізоляторі. Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив начальник відділу зв'язків із громадськістю головного управління МВС України в Києві Володимир Поліщук.

"Їх затримали ще в п'ятницю, визначили їх по відеозапису. Імена називати не маю права. Один з них з Києва, один з Дніпропетровська. Наразі немає даних, що вони входять до складу будь-якої опозиційної партії. Просто люди здійснювали хуліганські дії. Адреналіну їм захотілося", - сказав речник МВС.

Водночас, координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк у своєму інтернет-блозі повідомляє, що до затриманих досі не пускають адвоката та рідних.

"Двоє учасників маршу Незалежності були затримані працівниками міліції в п'ятницю 26 серпня на вул. Хрещатик, навпроти наметового містечка опозиції, розташованого біля Печерського райсуду. Окрім трьох свідків затримання, цей факт сьогодні підтвердило також джерело в ГУ МВС в м. Києві. Відомо, що затримані перебувають в одному з ізоляторів тимчасового тримання м. Києва, до них не допускають адвокатів та родичів, не дозволяють передати харчі, одяг чи медикаменти. Не дивлячись на те, що вже пройшло 72 години з моменту затримання, їм досі не вручено вмотивоване рішення суду про тримання під вартою, як того вимагає ст. 29 Конституції", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Двоє опозиційних мітингувальників відправлено до СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути