Ексклюзиви
неділя, 11 листопада 2012 10:51

В "УДАРі" не задоволені підрахунком голосів: партії не дорахували 1,5%

В "УДАРі" не задоволені підрахунком голосів: партії не дорахували 1,5%
Фото: tvi.ua

У партії "УДАР" вважають, що оголошені ЦВК офіційні результати виборів за партійними списками не відображають повністю реального волевиявлення громадян.

"Партія "УДАР" при такому "підрахунку" втратила майже півтора відсотки голосів. Не дорахувалися їх і інші опозиційні сили", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті партії.

"Ці вибори не були ані вільними, ані демократичними. За брудом і маніпуляціями вони перевершили усі попередні вибори. Партія влади мала значну перевагу у доступі до медіа, застосовувала адміністративний ресурс і бюджетні кошти для забезпечення перемоги Партії регіонів", - вважають в "УДАРі".

На думку представників партії, багато проблем цих перегонів були закладені законом про вибори, у першу чергу - запровадженням змішаної системи виборів.

"За партійними списками виграла опозиція, у той час як одномандатні округи стали ареною для застосування найрізноманітніших порушень", - заявляють у партії.

Також в "УДАРі" впевнені, що влада повинна визнати перемогу опозиційних кандидатів у мажоритарних округах.

Партія добиватиметься ухвалення Верховною Радою Виборчого кодексу, в якому буде закріплено прозорі процедури для проведення виборів - як національних, так і місцевих. Буде запроваджено пропорційну систему виборів з відкритими списками і мораторій на зміну виборчих правил - так, щоб влада не підганяла їх під себе.

Зараз ви читаєте новину «В "УДАРі" не задоволені підрахунком голосів: партії не дорахували 1,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути