Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 18:47

У Тернополі мітингувальники забивали кілки від наметів акуратно між плитками

Проект рішення щодо політичного переслідування опозиції, який запропонували до розгляду тернопільським депутатам, був підготовлений з використанням сленгу та малозрозумілих метафор. Про це під час обговорення визнали самі депутати.

Зокрема, в зверненні, яке планували надіслати президенту та генпрокурору, використали словосполучення „перевести стрілки".

Арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в зверненні був оцінений, як "призначення офірного цапа". Свободівців, які готували це звернення, звинуватили в плагіаті.

"Скопіювали заяву, яка була на сайті "Свободи", і зробили лише одну зміну – ВО „Свобода" на Тернопільська міська рада. Це взагалі не звернення – це більше декларація", — заявив під час сесії депутат від "Фронту змін" Петро Гринчишин.

На тему звернення депутати сперечалися близько години. В результаті додали два абзаци з вимогами припинити переслідування, чого раніше не було.

"Перевести стрілки" замінили словосполученням "перекласти відповідальність". Згадку про офірного цапа також прибрали. В зверненні, окрім Тимошенко, згадали ще й Луценка. А згадку про тиск на "Свободівців" замінили реченням про тиск на українських патріотів.

Голосуючи за це рішення "Свободівці", яких в міській раді більшість, як і на попередніх сесіях, дозволяли собі голосувати за відсутніх колег.

У той же час тернопільські „бютівці" розпочали біля обладміністрації безстрокову акцію протесту, вимагаючи звільнення з під варти їхнього лідера. Вони збирали підписи в перехожих під петицією з протестом проти політичних репресій. Розбили на плитці перед центральним входом три намети.

„Ми поспілкувалися з керівником відділу громадської охорони області, і він попросив не нищити плитку. Ми забиваємо кілки акуратно, в щілини між плитами", - розповів Gazeta.ua координатор мітингу Теодозій Кухарський.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі мітингувальники забивали кілки від наметів акуратно між плитками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути