пʼятниця, 02 серпня 2013 10:43

У США назвали рішення Росії по Сноудену "ляпасом всім американцям" і "ножем у спину"

У США назвали рішення Росії по Сноудену "ляпасом всім американцям" і "ножем у спину"
Речник Білого дому Джей Карні. Фото: www.radiosvoboda.org

США "вкрай розчаровані" рішенням Росії про надання притулку колишньому співробітнику спецслужб Едварду Сноудену.

Про це повідомив речник Білого дому Джей Карні, передає BBC Україна.

Білий дім має намір переглянути домовленості провести двосторонній саміт Росії та США перед самітом Великої двадцятки (G20), що відбудеться у вересні в Санкт-Петербурзі.

Адміністрація президента Барака Обами заявила, що через ситуацію, що скалася, зустріч американського та російського президентів під час саміту G20 у Санкт-Петербурзі може не відбутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Wikileaks подякували Росії за теплий прийом Сноудена

"Ми вкрай стурбовані рішенням російського уряду, попри наші чіткі правомірні офіційні запити про екстрадицію Сноудена до США, які були озвучені у приватних бесідах", - заявив речник Джей Карні і додав, що Москва не повідомила США про своє рішення надати притулок втікачеві.

Сенатор від Демократичної партії Чак Шумер заявив, що рішення Росії - "це ніж у спину" і закликав президента рекомендувати перенести місце проведення саміту G20 із Росії.

Колишній кандидат у президенти від республіканців Джон Маккейн заявив: "Сьогоднішнє рішення Росії - це неподобство, мета якого - принизити США. Це ляпас всім американцям. Настав час кардинально переглянути наші відносини з путінською Росією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуров кличе Сноудена попрацювати в "ВКонтакте"

Натомість Росія увесь час намагалася применшити важливість цього питання і наполягала, що справа Сноудена не має впливати на відносини зі США.

Американський утікач Едвард Сноуден, колишній контрактник ЦРУ, який понад місяць прожив у транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво". Він залишив приміщення аеропорту і потрапив на російську територію у четвер по обіді.

США вимагали від Росії видання Едварда Сноудена ще до того, як президент Путін вирішив надати американському втікачу притулок.

На батьківщині його звинувачують у розголошенні державних таємниць.

Зараз ви читаєте новину «У США назвали рішення Росії по Сноудену "ляпасом всім американцям" і "ножем у спину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

196

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути