понеділок, 18 червня 2012 16:14

"У школі дітей 21 сторіччя вчать вчителі з 20 сторіччя - за програмою 19-го" - Гриневич

"У школі дітей 21 сторіччя вчать вчителі з 20 сторіччя - за програмою 19-го" - Гриневич
Лілія Гриневич каже, що молодіжна програма опозиції буде реально працювати, а не бути лише на папері. Фото: chpravda.com

Освіта в Україні живе своїм життям, а ринок праці і країна своїм.

Про це під час круглого столу щодо обговорення молодіжних аспектів програми об'єднаної опозиції сказала координатор напрямку "Суспільство знань" партії "Фронт змін" Лілія Гриневич.

"Програма об'єднаної опозиції - це документ певного жанру, і він допускає певну ступінь деталізації. Я сьогодні відчула, що через те, що ми не можемо дати більше деталізації, є непорозуміння. Наприклад, це стосується системи державних грантів, яка чудово працює в Грузії. Якщо людина отримує порцію грошей, щоб отримати вищу освіту, вона має отримати чесну неупереджену інформацію, якою є освіта в тому, чи іншому університеті, що потрібно сьогодні ринку праці, які заробітні плати в регіонах", - зазначила політик.

Гриневич зазначила, що українська освіта безнадійно відстає від того, що відбувається у суспільстві.

"Як у школі ми вчимо дітей 21 сторіччя, коли їх  вчать вчителі 20 сторіччя за методиками 19 сторіччя? Це так само проектується на вищу школу. Я не кажу про професійну технічну освіту, яка взагалі опинилися на узбіччі цивілізації", - додала вона.

Політик також зазначила, що програма об'єднаної опозиції - це не просто красивий документ, який треба написати, а треба, щоб його зрозуміли люди у селі, у місті, люди з різним рівнем освіти та з різних соціальних соціальних прошарків населення.

"Що ми можемо ще зробити - це рівні правила гри для всіх. Показати, що в нас є реальна справжня зовнішня оцінка якості освіти, результати якої будуть доступні людям. Я противник укрупнення університетів штучним чином і перенесення їх у певні місця. Це потребує величезних інвестицій, які сьогодні ми нажаль прорахувати на найближче десятиріччя не можемо",- наголосила Гриневич.

Також вона закликала молодь звернути уваги у своїх дискусіях на економічні аспекти: "Яким чином ми будемо боротися з тим, що величезна кількість коштів не оподатковується в країні і виводиться в офшорні зони? Прошу звернути увагу на ці аспекти, саме вони демонструють, що опозиція не як влада - робить обіцянки на бульбашках".

 

Зараз ви читаєте новину «"У школі дітей 21 сторіччя вчать вчителі з 20 сторіччя - за програмою 19-го" - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути