четвер, 31 травня 2012 13:26

Об'єднана опозиція вже подумала, як захищатиме жінок у політиці

Об'єднана опозиція вже подумала, як захищатиме жінок у політиці
Лілія Гриневич: Жінка може досягнути в політиці більше, ніж чоловіки. Фото: glavcom.ua

Об'єднана опозиція прописала у своїй програмі те, як буде розширювати можливость участі жінок у політичному житті країни.

Про це на круглому столі сказала народний депутат Лілія Гриневич.

Вона підкреслила, що історія перебування жінок у Верховній Раді ніколи не була легкою.

"Зараз всі усвідомлюють, як поглиблюється ця криза у розумінні ролі жінки в суспільстві. Те що сьогодні в уряді з'явилася перша жінка, те що заступники голови АП — жінки, те, як висловлюються сьогодні перші особи держави та високопосадовці про жінку публічно свідчить про їхнє обмежене розуміння ролі жінки взагалі в суспільному житті", - наголосила політик.

Нардеп також розповіла, що в партії "Фронту Змін" одразу заснували жіночий рух і цей жіночий рух мав основну мету активізувати потенціал жінок-членів партії для участі в цих виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи-жінки скаржаться на чоловічий адмінресурс та гречку

"Зараз настав інший етап. Жінка повинна утвердитися в політиці. Для нас дуже важливо виробити систему прозорих критеріїв, які продемонструють суспільству, що жінка, яка насправді має можливість займатися політичною діяльності, може досягнути у порівняні із чоловіками не менших, а навіть більших успіхів", - переконана Гриневич.

Вона додала: "Ми стоїмо на тій позиції, що жінок треба підтримати у їхній політичній участі та продемонструвати суспільству, наскільки жінка-політик буває ефективною".

Нардеп нагадала, що Об'єднана опозиція нещодавно запропонувала проект своєї програми. "У тексті програми однозначно і чітко підкреслено про наші підходи до гендерної політики. І сказано про те, що нашим першим кроком стане розширення можливостей для жінок брати участь в політичному житті та державному управлінні", - наголосила Гриневич.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція вже подумала, як захищатиме жінок у політиці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути