середа, 27 березня 2019 17:10

У сфері застосування санкцій панує плутанина, що породжує скандали - Фесенко

У сфері застосування санкцій панує плутанина, що породжує скандали - Фесенко
Політолог Володимир Фесенко прокоментував доручення уряду Державіаслужбі та Украероруху відзвітувати про порушення, пов'язані з перельотом Медчедчука і Бойка з Києва до Москви і назад. Фото: Публичные Люди

Другий за кілька днів скандал навколо санкційних обмежень проти країни-агрессора яскраво проілюстрував плутанину, яка панує в цій сфері.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи доручення уряду Державіаслужбі та Украероруху відзвітувати про порушення, пов'язані з перельотом 22 березня Віктора Медчедчука і Юрія Бойка з Києва до Москви і назад.

"На початку 19 березня загадковим чином санкції знімаються з Молдовського металургійного заводу, який працює на невизнаному Придністров'ї, і на чиї податкові платежі фактично утримується цей проросійський анклав. А 9 днів потому на засіданні Кабміну глава МВС Арсен Аваков звертає увагу на демонстративне порушення санкцій заборони на пряме авіасполучення між Україною і РФ, - зазначає політолог. - Схоже, повна непрозорість в обгрунтуванні включення і виключення зі списку санкцій, а також відсутність контролю над ефективністю санкційних заборон, і в подальшому буде породжувати гучні скандали".

Рішення експерт бачить у запровадженні парламентського і громадського контролю.

"Можливо, до контролю ефективності системи санкцій слід залучити парламент, а також застосувати різні механізми громадського контролю. Якщо для реагування на відверте порушення законодавства, спрямоване проти країни-агресора, кожен раз необхідно окреме рішення Кабміну, щось в нинішній системі явно не в порядку. У сфері застосування санкцій панує плутанина, що породжує скандали", - резюмував Володимир Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «У сфері застосування санкцій панує плутанина, що породжує скандали - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути