Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2012 13:20

У сьогоднішньої української влади немає жодних перспектив ані на Сході, ані на Заході — експерт

У сьогоднішньої української влади немає жодних перспектив ані на Сході, ані на Заході — експерт
Олександр Потєхін. Фото: gazeta.ua

Українська влада не витримала іспит щодо проведення виборів, тому сподіватися наразі на відновлення нормальних стосунків із Заходом та Сходом не варто.

Про це Gazeta.ua повідомив директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики Олександр Потєхін, коментуючи заяву президент ПАРЄ Жана-Клода Міньйона про те, що в Україні відбувається регрес демократії і про те, що він цілком згодний з негативними оцінками міжнародних спостерігачів, які вони висловили щодо виборчого процесу в Україні.

"Такі заяви розпочалися не сьогодні. Порушення полягали в застосуванні вибіркового правосуддя, були політичні репресії лідерів опозиції. Вони вже порушили хід демократичного процесу", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скочується до російської моделі псевдодемократії

На його думку, за західними стандартами подібне відношення до громадян країни навіть уявити складно, а особливо те, що "люди знаходяться тюрмі по абсолютно абсурдним звинуваченням. І ця абсурдність зрозуміла абсолютно всім: і на Заході і на Сході. Ніхто не приймає версію української влади щодо справедливого суду".

Експерт наголосив, що Україні давали шанс, проте вона ним не скористалась. "Українській владі давали деякий аванс: Якщо ви не підете на масове фальшування виборів і через амністію політичних в'язнів, то тоді все можливо, і будемо просуватися далі. Зараз з'ясувалося, що влада не здала і цей іспит", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні регресує демократія, це навіть не застій - ПАРЄ

Окрім того, він зазначив, що позиція Заходу жодним чином не впливає на "рух України на економічний, а згодом і політичний союз із Москвою".

"Відносини із США практично заморожені, тобто політичного діалогу немає. Відносини з Європейським Союзом...вони підтримувались деякими ентузіастами, за рахунок польських керівників. Але вже й вони висловили глибоке занепокоєння тим, що відбувається в Україні. Тобто немає жодних перспектив у сьогоднішньої української влади ані на Сході, ані на Заході. Треба щось змінювати, бо зараз Україна стоїть, вона нікуди не рухається", - резюмував Потєхін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина британців виступають за вихід їхньої країни з ЄС - опитування

Нагадаємо, сьогодні пролунала заява президента ПАРЄ Жана-Клода Міньйона про регрес демократії в Україні. "За словами спостерігачів, демократія занепадає. Це означає, що вона не в стані застою, а насправді регресує", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «У сьогоднішньої української влади немає жодних перспектив ані на Сході, ані на Заході — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути