середа, 04 квітня 2018 17:01

У СБУ відреагували на заяву Савченко про заборону пити чисту воду

У СБУ відреагували на заяву Савченко про заборону пити чисту воду
В СБУ кажуть, що Надія Савченко забеспечена чистою водою. Фото: УНІАН

В СБУ спростували інформацію, що Надії Савченко не дають пити чисту воду.

"Це неможливо. Савченко утримується відповідно до законодавства України. Підтримують її стан у нормі. Можливо, Віра Савченко щось переплутала. Всі затримані п'ють воду, яка відповідає нормам. Я знаю, що усіх забезпечують нормальною водою", - сказала Gazeta.ua речниця СБУ Олена Гітлянська .

4 квітня в ефірі телеканалу ZIK сестра Надії Савченко Віра сказала, що Надії не дозволяють пити воду, тому вона вживає її з-під крана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окопчик війни" - Аваков про конфлікт антикорупціонерів

"Надія має досвід голодування у Росії і знає реакцію свого організму. Але їй не дозволили пити воду, вона вживає сиру, з-під крана. Це спровокувало спазми шлунка, кроваве блювання, а також підвищену температуру. Тому її дихальні шляхи осушені. Я їй передала краплі і спілкувалася з штатним лікарем СІЗО. Він сказав, що давав пігулки. Втім, Надія не прийматиме їх систематично, бо у капсули можна насипати що завгодно".

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу. Спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї з ДНР та Росії.

23 березня Шевченківський районний суд Києва арештував Надію Савченко до 20 травня 2018 року. 29 березня Апеляційний суд Києва не задовольнив прохання скасувати запобіжний захід. Надії Савченко загрожує від 10 до 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «У СБУ відреагували на заяву Савченко про заборону пити чисту воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути