вівторок, 06 серпня 2013 14:16

В СБУ нарешті відповіли Фаріон: 148 депутатів не зраджували Україну

В СБУ нарешті відповіли Фаріон: 148 депутатів не зраджували Україну
Ірина Фаріон. Фото: tsn.ua

Служба безпеки не побачила ознак державної зради у зверненні 148 депутатів Верховної Ради до Сейму Польщі із проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

Про це повідомляє Тиждень, із посиланням на відповідь, отриману від прес-служби СБУ.

"Встановлено відсутність в діях народних депутатів України жодної з форм державної зради та прямого умислу, направленого на заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, що є обов'язковими ознаками злочину "державна зрада", - зазначається у повідомленні Служби безпеки.

"У зв'язку з викладеним, дії народних депутатів України по зверненню до Сейму Республіки Польща не містять ознак злочину, передбаченого ст. 111 КК України, а є лише висловленням окремої думки групи народних депутатів України щодо трагічних історичних подій", – зазначає СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон попросила СБУ розібратися зі 148 депутатами, які зрадили Україну

Раніше, 20 червня сенат Польщі прийняв резолюцію напередодні 70-ї річниці Волинської трагедії, у якій визнав ці події "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Згодом 148 народних депутатів від Партії регіонів і КПУ звернулися до депутатів Сейму і маршалка Еви Копач з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колєсніченко відповів Фаріон: Якби це не було звернення нардепа - послав би на три букви

А вже 15 липня народний депутат від "Свободи" Ірина Фаріон направила до СБУ депутатське звернення, в якому просила спецслужбу проаналізувати на наявність ознак державної зради у цьому зверненні. Також депутат направила депутатське звернення до парламентського комітету з питань регламенту, в якому вимагала перевірити, чи такими діями 148 парламентарів не порушили присяги народного депутата.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ нарешті відповіли Фаріон: 148 депутатів не зраджували Україну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

116

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути