середа, 10 жовтня 2012 11:43

В СБУ кажуть, що свободівця затримали за хабар

В СБУ кажуть, що свободівця затримали за хабар
Олега Гаркоту затримали за хабар, а не через вибори - СБУ. Фото: interfax.com.ua

Співробітники прокуратури і СБУ затримали голову департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківська Олега Гаркоту за отримання хабара у 30 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, коментуючи затримання чиновника у вівторок та наступну інформацію джерела про хабар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сиротюк відповів Царькову: жоден суд не міг визнати "Свободу" нацистською організацією

"9 жовтня в м. Івано-Франківську співробітники СБ України і прокуратури затримали "на гарячому" після одержання хабара у розмірі 30 тисяч доларів США голову департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Гаркоту О.Т.", - сказано в повідомленні.

"Матеріали документування свідчать про те, що чиновник вимагав від місцевого підприємця гроші за видачу довідки щодо містобудівних умов та обмежень для будівництва багатоповерхового житлового будинку у м. Івано-Франківськ", - інформує СБУ.

За цим фактом прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України. Слідство триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську співробітники СБУ затримали голову фракції "Свобода"

"У зв'язку з погіршенням стану здоров'я наразі затриманий перебуває в лікарні під охороною співробітників СБУ та МВС", - сказано в повідомленні.

У Гаркоти встановлений штучний клапан серця і після затримання у вівторок йому стало зле.

Разом із ним працівники СБУ затримали на кілька годин главу фракції "Свобода" в міськраді Романа Онуфріїва та забудовника Володимира Балагуру, яких потім відпустили.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ кажуть, що свободівця затримали за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути