Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 00:55

В РФ запустили фейк щодо "загальної мобілізації" в Україні: в МЗС відреагували

В РФ запустили фейк щодо "загальної мобілізації" в Україні: в МЗС відреагували
В Україні закликають резервистів до військової служби. Фото: Сегодня

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про те, що в Україні нібито оголосили "загальну мобілізацію", маючи на увазі підписаний президентом Володимиром Зеленським закон про призов на військову службу резервістів.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на ці заяви і відзначили, що це є дезінформацією, повідомляє речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Підписаний гарантом документ має на меті вдосконалити процедуру призову резервістів в особливий період. Зокрема, мова йде про заходи реагування на випадок настання критичних загроз для національної безпеки.

"Єдиною державою в світі, яка звинувачує Україну в "агресивних мілітаристських планах", є Російська Федерація... З самого початку українська сторона чітко заявила, що не піддаватиметься на російські провокації, і залишається вірною політико-дипломатичному врегулюванню збройного конфлікту з Росією" , - зазначив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував заяву українського посла про необхідність повернути ядерний статус

Комітет Сенату США з міжнародних відносин затвердив законопроєкт з поправками, спрямований на посилення підтримки України на тлі російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «В РФ запустили фейк щодо "загальної мобілізації" в Україні: в МЗС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути