вівторок, 06 листопада 2018 12:01

В Раді розкритикували дослідження британців щодо лісової галузі України

В Раді розкритикували дослідження британців щодо лісової галузі України
У Верховній Раді відбувся круглий стіл "Міжнародні аспекти корупційних зловживань при торгівлі українською деревиною"

Вчора у Верховній Раді пройшов круглий стіл "Міжнародні аспекти корупційних зловживань при торгівлі українською деревиною", в якому взяли участь народні депутати, представники міністерства та лісгоспів, експерти та автори так званого звіту щодо лісової галузі України громадської організації "Earthsight".

Під час круглого столу свою позицію щодо звіту "Earthsight" виклав Офіс ефективного регулювання (BRDO), що є незалежним експертно-аналітичним центром, який наразі реалізує проект технічної допомоги ЄС Форбіз 2.

"В Україні вкрай недосконале законодавство в лісовій галузі. Якщо в країнах ЄС співвідношення заготовленого лісу до загальної площі лісу в державі складає не менше 4, то в Україні воно майже 2 — тобто в два рази нижче. Питання так званої контрабанди. На наш погляд, є питання, пов'язані з різними вимогами законодавства в ЄС і в Україні до паливної деревини. Але це ніяк не є контрабандою. І статистика ЄС це підтверджує — те, що в Україні вивозиться як паливна деревина, в ЕС класифікується по-іншому. Тому маємо дзеркальну невідповідність в статистиці України та ЄС, про що згадували в дослідженні Earthsight", - зазначив експерт BRDO Андрій Заблоцький, ознайомившись зі звітом Earthsight.

Присутній на круглому столі голова Товариства лісівників України Юрій Марчук наголосив, що дослідження Earthsight є необ'єктивним, та зазначив також про необхідність прийняття законодавчих змін.

"Деревина, про яку ми так багато говоримо, експортується в ЄС і не тільки з 1996 року. Питання дотримання стандартів між Україною і Євросоюзом - це питання економічних договорів, і кожен повинен відповідати за своє. Я за об'єктивність. Дійсно, проблеми є, і їх потрібно вирішувати. Необхідно прийняти законопроекти, які лежать у Верховній Раді й не приймаються. Законопроект про ринок деревини вже рік лежить в комітеті і не приймається", - сказав Марчук.

Зараз ви читаєте новину «В Раді розкритикували дослідження британців щодо лісової галузі України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути