середа, 18 вересня 2013 13:46

В Раді пропонують обирати президента через електронні урни

В Раді пропонують обирати президента через електронні урни
Фото: vash-advokat.com

Позафракційний народний депутат Віктор Балога вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект про введення у країні електронного підрахунку голосів виборців на президентських виборах 2015 року. Для реалізацій положень цього закону, у разі його прийняття, буде потрібно до 400 мільйонів гривень фінансових витрат держбюджету.

Відповідний проект закону про внесення змін до закону про вибори президента зареєстровано в парламенті і передано на розгляд керівництву Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, максимально спростити процес встановлення результатів голосування та забезпечити їхню достовірність можна за допомогою електронних урн.

"Такі програмно-апаратні комплекси забезпечать автоматизований прийом, розпізнавання і підрахунок виборчих бюлетенів, формування та друк протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, збереження на портативному носії інформації про результати голосування та їхнє передання виборчим комісіям вищого рівня", - йдеться в записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький мер переконує, що безпритульні "сумлінніші і патріотичніші" під час виборів

Електронна виборча урна буде складатися зі скануючого пристрою, який встановлюється на напівпрозорий ящик і комплекту периферійного обладнання, який забезпечує друк протоколів дільничної виборчої комісії, взаємодію між обладнанням, передачу даних.

Електронні виборчі урни депутат пропонує не встановлювати на виборчих дільницях, де до списку виборців внесено не менш ніж 20 виборців, а також на спеціальних виборчих дільницях за винятком стаціонарних лікувальних установ кримінально-виконавчої системи.

Вартість однієї електронної виборчої скриньки за попередніми висновками може становити близько 6 тисяч гривень, а реалізація положень цього закону, у разі його прийняття, вимагатиме до 400 мільйонів гривень фінансових витрат державного бюджету України.

Зараз ви читаєте новину «В Раді пропонують обирати президента через електронні урни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути