Ексклюзиви
субота, 06 січня 2018 18:03

У Раді жорстко розкритикували польські заяви про наших біженців

У Раді жорстко розкритикували польські заяви про наших біженців

Спекулюючи на темі українських біженців, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" намагається вирішити власні проблеми в рамках ЄС.
Про це в Facebook заявила в.о. голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова.

"Партія "Право і Справедливість" намагається убезпечити Польщу від мігрантів і біженців з третіх країн, забезпечити захист від справжніх біженців із зон конфліктів на Близькому Сході, яких вона відмовляється приймати у себе як країна ЄС.Йде відверта маніпуляція громадською свідомістю і як результат - загострення взаємин Польщі та України, - переконана депутат.

"Біженцями свідомо називають громадян України, які через проблеми чисто економічного характеру, а не політичних чи інших, виїхали на заробітки в Польщу .Також серед тих, хто виїхав до сусідньої країни є окремий сегмент громадян, які, будучи етнічними поляками, вирішили скористатися пропозицією польського уряду "про карту поляка" і переїхати на ПМЖ в РП. це їх вибір, але кількість цих громадян становить близько однієї тисячі, не більше, і це офіційна польська статистика ", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розвивають польську економіку

Іонова також заявила про небезпеку "активного педалювання" Польщею теми "карти поляка".
"Уже сьогодні експерти підкреслюють, що українці - власники" карти поляка "можуть вимагати від України гарантій їх автономних прав (як і представники деяких інших нацменшин). Тому українські політики з обережністю ставляться до популяризації подібних програм", - зазначила вона, додавши, що ще актуальності набирає дискусія про неприпустимість для України подвійного громадянства.
Депутат підкреслила, що українські політики цінують дружбу між Україною і Польщею і не дозволять її зруйнувати.

"Як парламентарії ми виступаємо за посилення міжпарламентського діалогу з польською стороною заради цивілізованої дискусії і вирішення проблемних питань через діалог, а не через звинувачення і сварки", - написала Іонова.
Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій заявив про те, що в останні роки країна прийняла у себе понад 1,5 мільйона українців, з яких кілька десятків тисяч - біженці з територій, охоплених війною.

Упрожовж останніх років значно збільшилася кількість українок, які вийшли заміж за поляків.

За даними статистичного управління в Любліні, лише в 2016 році 782 поляка одружилися з українками, повідомляє Польське радіо.

Зараз ви читаєте новину «У Раді жорстко розкритикували польські заяви про наших біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути