вівторок, 20 вересня 2016 10:44

У Раді пропонують закон про окуповані території

У Раді пропонують закон про окуповані території
Reuters

Потрібно ухвалити закон про окуповані території і вказати на агресію Росії.

Про це у Верховній Раді заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Вчора на Погоджувальній раді один із керівників груп сказав, що нам треба ухвалити декілька законів для вирішення Мінських угод. Які це закони? Закони здачі української суверенності і самостійності? На виконання Мінських угод нам треба прийняти один закон - про окуповані території", - заявив він.

За словами Березюка, у законопроекті потрібно "сказати, що Росія - країна-агресор, яка окупувала наші території тимчасово, ми колись їх звільнимо, коли станемо сильною державою".

"У парламенті маємо ухвалити об'єктивну реальність. Те, що сьогодні країна окупована й у війні з російським агресором", - заявив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма зробив жорстку заяву щодо Донбасу

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015 року. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань". План дій прогнозує запровадження "особливого статусу" для окупованих бойовиками територій.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують закон про окуповані території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути