Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2021 11:49

У Раді пропонують не визнавати вибори в російську Думу

У Раді пропонують не визнавати вибори в російську Думу
У парламенті готують відповідну постанову. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Вибори до Держдуми в РФ - це ганьба, їх визнавати не можна. Про це заявив голова партії "Слуга народу", народний депутат Олександр Корнієнко на Погоджувальній раді у понеділок.

"Я думаю, Верховна Рада проявить згуртованість.

Останні три дні ми з вами спостерігали - це, крім як ганьбою, назвати важко. Абсолютно нечесні, сфальшовані вибори до Державної Думи Російської Федерації. Не лише з українського питання, а й взагалі.

І ці оптові, електронні голосування, які підривають взагалі довіру до цього процесу, який у всьому світі набирає ходи. І вивіз українців у Ростовську область. Абсолютне порушення всіх норм виборчого права, міжнародного", - сказав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Росії: Путіна підловили на порушеннях

"Звичайно, такі вибори не мають визнаватися світовим співтовариством. У комітеті є постанова. Є пропозиція у четвер, п'ятницю оперативно проголосувати.

Також хотів би звернутися до наших делегацій у міжнародних організаціях і парламентських асамблеях - активніше застосовувати процедуру оскарження повноважень майбутніх делегацій, сформованих у цієї Держдуми, яка нечесно обрана. Яка буде не визнана, мабуть, усім світом.

Тому що такі намальовані склади делегацій у результаті намальованого складу Держдуми будуть нелегітимні", - заявив голова партії влади.

У Росії з 17 вересня проходили вибори до Держдуми. До них залучали жителів окупованих РФ Криму і районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах близько місяця діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Верховна Рада України звернулася до міжнародної спільноти у зв'язку з незаконною підготовкою виборів у Держдуму РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують не визнавати вибори в російську Думу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути