понеділок, 14 вересня 2015 13:03

У Раді хочуть збільшити застави для чиновників-хабарників - найцікавіші законопроекти

У Раді хочуть збільшити застави для чиновників-хабарників - найцікавіші законопроекти
unian.net

Протягом минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували 57 законопроектів.

Утворити у парламенті тимчасову слідчу комісію з розслідування трагічних подій під  Радою 31 серпня 2015 року пропонують нардепи від Радикальної партії Олега Ляшка. На переконання депутатів, комісія має "забезпечити неупереджене розслідування з метою запобігання повторенню таких трагедій у майбутньому".

Підвищити прожитковий мінімум та мінімальну зарплату пропонує уряд. Про це йдеться у проекті змін до бюджету-2015. Так, мінімальна зарплата з 1 вересня має зрости до 1 378 гривень, мінімальна пенсія - 1 074 грн, а прожитковий мінімум - 1 330 грн.

Не дозволяти підозрюваним у корупції особам перебувати під домашнім арештом пропонує лідер фракцїі "Блоку Порошенка" Юрій Луценко у проекті змін до КПК. Йдеться про заборону особистих порук, домашніх арештів, застав для вищих посадовців, суддів та правоохоронців протягом 3 місяців  з дня надходження до суду таких клопотань. "По закінченню 3 місяців слідчий суддя, суд може прийняти рішення про заміну запобіжного заходу на заставу та домашній арешт... Застава призначається у десятикратному розмірі неправомірної вигоди або вартості одержаного злочинним шляхом майна", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

У Раді з'явився законопроект "Про парламентську опозицію". Його зареєстрували депутати від "Опозиційного блоку". Останні хочуть, аби голова Рахункової палати призначався на посаду за поданням опозиції. Також йдеться про право на подання одного члена Вищої Ради юстиції та двох членів Нацбанку.

За Міністерством інформаційної політики хочуть закріпити видачу посвідок на тимчасове проживання іноземним журналістам. Про це йдеться в урядовому проекті змін до Закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть збільшити застави для чиновників-хабарників - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути