вівторок, 14 серпня 2018 12:27

У Раді хочуть зменшити ціни на брендовий одяг

У Раді хочуть зменшити ціни на брендовий одяг
У Раді хочуть знизити ціни на брендовий одяг за рахунок зниження мита. Фото: Кордон

У Верховну Раду внесли законопроект, який спростить ввезення та вивезення брендового одягу. Про це повідомляє сайт парламенту.

Законопроект запропонували нардепи Олексій Мушак та Вадим Кривенко. У пояснювальній записці стверджують, що велика кількість українських виробництв шиють одяг для імпортних брендів.

"Більшість сировини для пошиття одягу закуповуються в іноземних виробників та при ввезенні в Україну обкладається високими імпортними митами, що в кінцевому результаті призводить до суттєвого здорожчання одягу. Особливо це стосується тканин, оскільки вони складають 80% собівартості готового одягу.

Через високі митні ставки вартість одягу світових брендів в Україні дорожча, ніж у країнах Європи. Для порівняння, сукня жіноча світового бренду Zara в Україні коштує $65 , така ж модель плаття в Польщі коштує $55, в Іспанії – $46".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви неадекватні. Ви вже раби" - Ющенко розгромив Верховну Раду

Цим законом пропонують знизити пільгові ставки мита на текстильні матеріали та текстильні вироби. Брендовий одяг, який імпортується в Україну чи експортується з України для вільного обігу, хочуть внести до переліку товарів, до яких не застосовуються заходи, пов'язані з призупиненням митного оформлення.

Раніше, нардеп з групи "Воля Народу" запропонував чиновникам не декларувати дорогі покупки та премії відразу. Зміни у деклараціях можна буде побачити лише за рік.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть зменшити ціни на брендовий одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути