Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2010 09:11

На порядку денному Ради: страта, Калуш, діти-війни та Лавра

На порядку денному Ради: страта, Калуш, діти-війни та Лавра

Верховна Рада розгляне на своєму пленарному засіданні 12 лютого законопроект N4432, що передбачає визначення страти видом покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Про це йдеться на порядку денному Ради.

Першим питанням в порядку денному заплановано розгляд законопроекту N6060, що передбачає оголошення на 90 днів території Калуша і сіл Кропивник і Сивка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Також парламент розгляне законопроекти N5102 "Про внесення змін до статті 8 закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки" N4431, що передбачає надання дітям війни-інвалідам право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни.

Крім цього, депутати розглянуть законопроекти N4795 "Про внесення змін до статті 7 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім"ям" N5332 про гарантування відпустки для одного з батьків на період карантину.

Також Рада розгляне проект постанови N5135, у якому пропонується рекомендувати Кабінету Міністрів, Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації здійснити передачу національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з комунальної власності в державну.

Нагадаємо, в жовтні 2009 року Україна приєдналася до заяви головуючої в Європейському Союзі Швеції, в якій підтверджується абсолютне неприйняття використання страти в світі.

У квітні 2009 депутати Верховної Ради від Комуністичної партії Ігор Калетник, Ігор Алексєєв і Петро Симоненко запропонували парламенту визначити страту виглядом покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

proUA
Зараз ви читаєте новину «На порядку денному Ради: страта, Калуш, діти-війни та Лавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути