понеділок, 14 березня 2011 18:09

У Партії регіонів обіцяють новий закон про вищу освіту влітку

У Партії регіонів обіцяють новий закон про вищу освіту влітку

Закон "Про вищу освіту" буде ухвалений в новій редакції до кінця поточної сесії.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Максим Луцький, повідомила прес-служба Партії регіонів.

За словами Луцького, напрацювання робочої групи при Міністерстві освіти та науки проекту закону щодо вищої освіти в Україні зніме всі протиріччя зацікавлених сторін.

При цьому він зазначив, що передача ініціативи в цьому питанні Міносвіти є нормальним процесом, оскільки депутатські законопроекти щодо реформування вищої освіти не знаходять 100% підтримки ні в депутатському корпусі, ні серед студентства.

"Для того, щоб зняти всю конфліктність ситуації і довести суспільству, що те, що відбувалося, є ніщо інше, як банальний політичний наступ на міністра освіти, ми відкликали свій раніше зареєстрований законопроект", - наголосив народний депутат і запевнив, що члени робочої групи готові до діалогу з усіма зацікавленими сторонами.

Парламентарій нагадав, що в обговоренні законопроекту "Про вищу освіту", яке розпочалося ще з липня 2010 року, представники опозиції чомусь не брали участі, а почали висловлюватися проти нього, лише коли він був підготовлений.

Луцький запевнив, що протягом тижня-двох опрацювання всіх правок до законопроекту буде закінчено.

"Після цього він буде переданий і студентському самоврядуванню, і до Кабінету міністрів, і до Адміністрації президента для його широкого обговорення, аби це був такий проект закону, який дійсно консолідуватиме всіх", - додав політик.

Він наголосив на тому, що в новому проекті закону положення про обов'язкове врахування при вступі до вищого навчального закладу середнього балу атестату про закінчення школи неодмінно залишиться.

"До кінця цієї сесії закон буде ухвалений. І вже влітку ми матимемо новий законодавчий акт, який регулює відповідні питання", - пообіцяв Луцький.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів обіцяють новий закон про вищу освіту влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути