пʼятниця, 04 березня 2011 11:33

Табачник закликав опозицію припинити його переслідувати

Табачник закликав опозицію припинити його переслідувати

Міністр освіти Дмитро Табачник закликає опозицію припинити його переслідувати за політичні погляди.

Про це він сказав у Верховній Раді, відповідаючи на запитання "бютівця" Віктора Тарана про антиукраїнські висловлювання міністра.

"Якщо ви подивитеся на цей рукопис, то там чітко вказана дата - 2008 рік. Це погляди, які я висловлював, коли був в опозиції. Тоді я критикував діючий режим. На посаді міністра освіти я буду дотримуватися Конституції та законів України", - запевнив Табачник.

"На відміну від багатьох ваших колег, я першим написав дисертацію про сталінські репресії. Може процитуйте кілька рядків з цієї роботи. І припиніть переслідувати за політичні погляди", - запропонував чиновник.

На аналогічне питання опозиції щодо твердження Табачника про те, що Галичина - це не Україна, а галичани не українці, міністр порадив нардепу почитати українських класиків.

"Я раджу Вам почитати Івана Нечуя-Левицького, Івана Франка, щоб збагатитися їхніми цитатами. Я думаю, що їх ви не можете звинуватити в антиукраїнській діяльності", - резюмував Табачник.

Раніше міністр освіти неоднаразово вживав некоректні висловлювання стосовно мешканців Західної України. Зокрема, у жовтні вийшла його робота, в якій зокрема йшла мова про те, що галичани не мають нічого спільного з народом Великої України.

Зараз ви читаєте новину «Табачник закликав опозицію припинити його переслідувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути