четвер, 15 листопада 2012 10:00

В опозиції побоюються, що пропозиції до закону про вибори спрямовані проти неї

В опозиції побоюються, що пропозиції до закону про вибори спрямовані проти неї
Фото: news.liga.net

У парламентській більшості підготували поправки до закону про вибори, що дозволяють Центральної виборчої комісії призначити повторні вибори в тих мажоритарних округах, де неможливо встановити результати голосування.

В опозиції і Центрвиборчкомі побоюються, що це нововведення поставить встановлення результатів в залежність від того, представники яких політичних сил входять до складу комісії, і вважають, що перевибори у п'яти проблемних округах слід проводити за окремим законом, пише "Комерсант-Україна".

У Центральній виборчій комісії не поділяють оптимізму членів ПР і побоюються, що прийняття законопроекту поставить результати виборів в округах в залежність від складу ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як на біржі праці скажуть, так і буде" - чиновники ще не знають, чи візьмуть депутатські мандати

"Запропоновані зміни - палиця з двома кінцями. З одного боку, вирішується ситуація з п'ятьма проблемними округами, з іншого - з'являється можливість визнання недійсними результатів будь-яких інших виборів. Так можна довести ситуацію до абсурду", - заявив член ЦВК Андрій Магера. За його словами, питання перевиборів в окремих округах слід врегулювати окремим законом - "Про особливості проведення повторних виборів". "Закон про вибори в цьому випадку змінювати не варто, таким чином можна вирішити проблему більш "чисто", - підкреслив представник ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" витратила на виборчу кампанію більше 23 мільйонів гривень

У партії "Батьківщина" побоюються, що зміни закону, ініційовані Партією регіонів, будуть спрямовані проти опозиції. "Необхідно уточнити, що означає: "ЦВК не змогла встановити результати виборів". Таке може бути, якщо сталася масштабна пожежа або знищена первинна документація! Тепер ЦВК, де більшість - від Партії регіонів, зможе не встановлювати результати виборів по всіх округах, де перемогла опозиція, до тих пір, поки їх не влаштує результат! " - заявив член парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Сергій Подгорний ("БЮТ-Батьківщина").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не здатен стимулювати економіку - експерт

Нагадаємо, вчора на сайті Верховної ради був оприлюднений текст законопроекту про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів" в частині проведення повторних виборів в одномандатних виборчих округах.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції побоюються, що пропозиції до закону про вибори спрямовані проти неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути