Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2012 20:49

В опозиції обіцяють зробити все, аби на "кнокодавство" було табу

В опозиції обіцяють зробити все, аби на "кнокодавство" було табу
Володимир Бонларенко: на особисте голосування потрібна лише добра воля депутатів. Фото: inukr.net

Опозиція зробить усе можливо, аби депутати не на "островах сиділи", а ходили на засідання та голосували кожен сам за себе.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Він підкреслив, що норма про персональне голосування, прописана у законі і зараз необхідна лише політична воля, аби її насправді реалізувати.

"Є Конституційна норма і регламент, які прямо говорять про особисте голосування. Це за словами Єфремова створюється таке враження, що це питання законодавчо не вирішено. Воно давно вирішено законодавчо і лише потрібна добра воля, щоби не дивувати більше весь світ. Бо свого часу під час візиту польська делегація просто стала і дивилася на це диво, коли Чечетов махав руками. Це ж ганьба була на всю Європу!", - обурився нардеп.

Він підкреслив: "Тому у нас на сьогоднішній день є абсолютно чітка вимога - дотримуватися законодавства. Адже технічно все було давно підготовлено, коли ще Яценюк запровадив цю кнопку, яку реагує на палець того, хто голосує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" присоромив опозицію: вони теж не самі голосують

Бондаренко розповів, що у Верховній Раді працювали різні системи голосування завжди у депутатів були способи обійти законодавство і голосувати за своїх колег.

"У Верховній Раді були спроби різноманітними методами технічно забезпечити неможливість одночасного голосування. Було так, що треба було одночасно дві кнопки натискати. Але тоді одразу придумали, як це обійти. Так комуністка Катерина Самойлик, яка свого часу була рекордсменом по натисканню кнопок, реалізовувала такий механізм: вони взяли товстелезні книжки, якими заблокували одну кнопку і тоді можна було бігати і натискати вже по одній кнопці. Потім вже зробили так, що кнопку не можна заздалегідь блокувати", - розповів парламентар.

Він додав: "Тобто, всі ці ігри вирішувалися не в юридичній площині, а в такій, технічній. Сьогодні ми говоримо про вирішення цього питання щодо дотримання регламентної норми про особисте голосування народного депутата і в технічному, і в моральному плані. Щоби це було табу — одночасне натискання декількох кнопок однією людиною. Тому мова іде саме про це".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для опозиції персональне голосування - це тактична зачіпка" - ескперт

Бондаренко запевнив, що опозиція зробить усе, аби забезпечити реалізацію цієї конституційної норми.

"Ми стоятимемо на тому, що б ці ж "регіонали", серед яких щонайменше половина сидять роками на островах, ходили на засідання і вирішували питання. Щоби не Чечетов махав руками, а кожен натискав кнопку, виходячи зі свого сумління", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції обіцяють зробити все, аби на "кнокодавство" було табу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути