понеділок, 26 листопада 2012 15:44

"Для опозиції персональне голосування - це тактична зачіпка" - ескперт

"Для опозиції персональне голосування  - це тактична зачіпка" - ескперт
Володимир Цибулько: В опозиції немає сценарію боротьби з кризою. Фото: www.ukrinform.ua

Опозиція бореться за персональне голосування, бо не знає, що як боротися з економічною кризою.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько, коментуючи заяву "регіонала" Юрія Мірошниченка про те, що у ПР є своя пропозиція щодо реалізації особистого голосуванні, та її ще треба обговорити.

Він переконаний, що опозиції зараз вигідно грати на темі персонального голосування, оскільки вона не знає що робити далі.

"Партія влади має своєрідну інерцію, коли оформленої більшості в парламенті достатньо для того, щоби будь-яке голосування визнавати таким, що відбулися. А для опозиції це така ж тактична зачіпка, як і під час виборчої кампанії була Юлія Тимошенко, яка стала іконою. Тоді, коли стало зрозуміло, що Яценюк як лідер не витягує, то повернулися до персони Тимошенко і вона як ікона витягнула список Об'єднаної опозиції", - пояснив експерт.

Цибулько додав: "Зараз, за відсутності більшості, така принципова постановка питання опозицією дає якусь тактично для неї паузу. Тому що, в принципі, економічних ідей у неї немає і логічного сценарію виходу із економічної кризи, або протистояння новій хвилі глобальної економічної кризи — теж немає. Немає загального сценарію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенсація полягає в тому, що ПР досі не назвала прізвищ мажоритарників, які вступили в їхню фракцію - експерт

"Тому гра в особисте голосування - це така тактична принципова зачіпка, яка для виборця свідчить про те, що опозиція бореться", - підкреслив він.

Водночас, на думку експерта, влада може змінити регламент Верховної Радиі ітаким чином питання особистого голосування вже буде не актуальним.

"У принципі, у влади є інший механізм. Вона може запропонувати зробити так, що, наприклад, четвер буде єдиним днем голосування і тоді боротьба за персональне голосування втратить сенс. Просто невеличка зміна в регламенті вибиває всі козирі в опозиції", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції вірять, що громадяни допоможуть так натиснути на владу, щоби врешті позбутися "кнопкодавів"

Нагадаємо, опозиція виступає за введення електронної системи голосування "Рада-3", що була модернізована влітку 2008 року з ініціативи тодішнього спікера Арсенія Яценюка. Однак в Партії регіонів пообіцяли  до 28 листопада запропонувати свій варіант документу про персональне голосування депутатів у парламенті.

"Є такий варіант, що для голосування може бути відведений один день пленарного тижня. Ще один варіант - за півгодини до голосування сповіщати дзвінком, як у конгресі США",- розповів "регіонал" Юрій Мірошниченко.

Зараз ви читаєте новину «"Для опозиції персональне голосування - це тактична зачіпка" - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути