Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 20:00

В опозиції обіцяють не допустити неправомірних рішень Київрадою після 2 червня

В опозиції обіцяють не допустити неправомірних рішень Київрадою після 2 червня
Валерій Карпунцов. Фото: glavcom.ua

В опозиції робитимуть все, аби після 2 червня Київська міська рада не приймала незаконних рішень.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Валерій Карпунцов, коментуючи заяву голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова щодо того, що Київська міська рада буде легітимною до моменту обрання киянами її нового складу.

"Якщо він бере на себе відповідальність за ці рішення, які будуть неправомірними — то одне. Бо ці рішення (після закінчення повноважень Київради 2 червня. - ред.) будуть прийняті неповноваженою Радою. Повноваження Ради — 5 років. Це чітко записано в Конституції. За межами цих повноважень - Рада неповноважена", - наголосив парламентар.

Він зауважив, що аргументація Попова щодо того, що таким чином збережеться безперервність влади, що записано в Конституції, є абсурдною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов вважає, що Київрада буде легітимною до обрання її нового складу

"Безперервність  влади — це принцип, який закладено для того, щоби вибори відбувалися регулярно, своєчасно. Це тяглість влади. А не те, що вони мають на увазі, - підкреслив Карпунцов. - А якщо сто років не буде виборів, то сто років і легітимної влади не буде? То так і до маразму можемо скотитися!".

"Ударівець" підкреслив: "Треба проводити вибори — і київської ради, і київського міського голови. Це єдиний легітимний варіант".

Водночас, нардеп не впевнений, коли врешті вирішиться питання з призначенням виборів до Київради та виборів київського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кияни пасивні, але за доброї інформаційної кампанії заблокують Київраду" - експерт

"Вони все крутять, мутять. Остання фішка — вони шукають варіант, щоби був "уряд Москви" - призначений голова адміністрації без жодної ради, без нічого, - наголосив нардеп. - Бо вони ж програють вибори у будь-якому випадку. Тому і відтягували — то на літо, то на осінь, то "вибори мера проводимо, а до Ради не проводимо". А зараз вже навіть вибори мера провести — і те їх не влаштовує".

Однак Карпунцов запевнив, що опозиція, зокрема УДАР, будуть робити все, аби після 2 червня, аби незаконних рішень Київрадою не було прийнято.

"Чим більше приєднається громадськості, чим більше киян, тим більше буде імовірності, що вдасться запобігти цьому", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не треба говорити дурниць і вигадувати якісь історії" - Мірошниченко про штурм Київради

Нагадаємо, що термін повноважень депутатів Київради, обраних на позачергових виборах у 2008 році, закінчується наприкінці травня цього року. Натомість голова КМДА Попов вважає, що Київрада буде легітимною до моменту обрання її нового складу.

"Це просто надумана тема. В українському законодавстві існує принцип безперервності влади: представницький орган виконує обов'язки до прийняття присяги нового складу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції обіцяють не допустити неправомірних рішень Київрадою після 2 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути