вівторок, 21 травня 2013 17:49

Київрада не збирається складати свої повноваження: планують засідання на 18 червня

Київрада не збирається складати свої повноваження: планують засідання на 18 червня
Фото: dt.ua

Київська міська влада впевнена, що Конституційний суд продовжить каденцію Київради, тому перенесла земельний дерибан із 22 травня на інші засідання. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив депутат Київради від партії "УДАР" Андрій Странніков.

"Свого часу була невелика нервозність у виконавчої влади і велика кількість майнових, земельних питань готувалась на цю сесію з розрахунку на те, що вона може бути останньою. Але я бачу, що ця нервозність спала. Мабуть їм вже стало відомо, що рішення Конституційного суду не закінчить каденцію Київради 2 червня", - заявив Странніков.

З його слів, в кулуарах обговорюють наступну дату проведення чергового засідання сесії Київради — 18 червня.

Водночас "ударівець" прогнозує, що завтрашнє засідання буде спокійним, без скандальних рішень.

"Суперскандального і контраверсійного не буде нічого. Земельних питань дійсно багато. Велика частина — це надання згод на розробку проектів рішень на землевідведення. А документів, де надають земельні ділянки — небагато — всього 19", - зазначив депутат.

Але разом із тим Странніков зауважив, що є питання, з якими "УДАР" не погоджується, і голосувати за них не буде. Вони стосуються приєднання кінотеатрів "Братислава", "Київська Русь", "Лейпциг", "Ленінград", "Росія", "Флоренція", "Загреб" та кінотеатру ім. Т. Шевченка до КП "Київкінофільм", а також  питання про знищення підписних листів та інших документів того широко анонсованого референдуму в Києві.

"Це робиться з метою, щоб владу не звинувачували в тому, що вона зібрала персональні дані людей і буде використовувати їх на виборах. Хоча всі ми розуміємо, що ці дані давно вже внесені в електронні бази. Тож рішення про знищення цих документів - не більше ніж фарс і показуха. Це лише підтверджує наші припущення, що мета цієї акції була не провести референдум, а зібрати базу даних прихильників влади", - переконаний Андрій Странніков.

Раніше "бютівка" Тетяна Меліхова на своїй сторінці у Facebook заявляла про земельний дерибан, який очікується пленарному засіданні Київради 22 травня 2013 року. З її слів, до порядку денного буде включено 104 проекти рішень, пов'язані із земельними питаннями. Зокрема, депутат анонсує, що в приватні руки хочуть віддати 300 га земель в "Пущі-Водиці". Відповідний проект рішення "Про затвердження детального плану території багатофункціонального житлового району на землях державного підприємства Науково-дослідний виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця", що пролягає до вул. М. Гречка та проспекту Правди Подільського району" внесений до порядку денного, наголосила Меліхова.

Зараз ви читаєте новину «Київрада не збирається складати свої повноваження: планують засідання на 18 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути