Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2013 10:54

В опозиції розповіли, чому влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени

В опозиції розповіли, чому влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени
Фото: cit.ua

Влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени перед самітом у Вільнюсі, бо має намір влаштовувати фальсифікації. Натомість це може завадити підписанню Угоди про Асоціацію із Європейським Союзом. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Андрій Сенченко.

Голова фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов заявив, що опозиція хоче провести вибори в проблемних округах восени, щоб зірвати підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
"Це - абсурдна заява. Партія регіонів постійно влаштовує маніпуляції щодо дати виборів. Шляхом маніпуляцій вони хотіли призначити їх на серпень, у період відпусток. Коли люди роз'їжджаються, з'являється величезне поле для маніпуляцій", - сказав нардеп.

Сенченко не розуміє чому влада побоюється проводити вибори безпосередньо перед самітом у Вільнюсі.

"Що стосується зв'язку призначення виборів та підписання Угоди із Євросоюзом, то все дуже просто: проведіть чесні вибори на високому демократичному рівні. Все в руках влади. Не фальсифікуйте вибори, запросіть міжнародних спостерігачів так, щоб було за що дати позитивну оцінку. Не проводьте вибори із допомогою "Беркуту" і все буде нормально. Це будуть додаткові аргументи для того, щоб Європа із повагою поставилась до вас. Натомість вони хочуть провести вибори раніше, щоб воно трохи затихло до саміту. Можу сказати одне: не заважайте людям зробити свій вибір", - заявив він.

На запитання чому Єфремов говорив про вибори із впевненість, що влада переможе, Сенченко відповів: "У них команда по вертикалі, що вони не повинні програвати будь-які вибори. Від цього залежить доля голів адміністрацій, губернаторів. Саме це спричиняє тотальні порушення. Кожен губернатор, начальник міліції, знає: якщо будуть програні вибори, завтра він позбудеться своєї посади. Тому робить усе для перемоги, порушуючи закон".

На думку депутата, те, що влада пов'язала проведення виборів у пяти округах та можливе підписанням Угоди із ЄС, ще раз доводить - країна перебуває у стані диктатури.

"Ні про яку демократію не йдеться. Створено повністю поліцейську державу і з повним нехтування закону. Бояться проводити вибори восени, бо ще поки ледь-ледь зважають тільки на Євросоюз", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції розповіли, чому влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути