понеділок, 18 квітня 2022 17:51

В ОП висловили очікування щодо обміну Медведчука

В ОП висловили очікування щодо обміну Медведчука
Подоляк вважає, що Медведчук хоче обмін не для того, щоб врятувати маріупольців, а щоб не відповідати за свої вчинки. Фото: Офіс президента

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк сумнівається, що Росія погодиться обміняти нардепа Віктора Медведчука на військових і мешканців Маріуполя.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Медведчуку, звісно, немає місця в нинішній Україні. Він - чи не головна частина того огидного політико-інформаційного явища, яке сприяло формуванню в росіян несамовитої ненависті до нас. Тому з огляду на почуття самозбереження він спробував запропонувати єдиний можливий для себе вихід - обміняти себе на справді важливих для нас героїв Маріуполя. І захисників, і мирних жителів, що залишилися там", - сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук вже дає свідчення. І не він один - Арестович

За його словами, Медведчук зараз керується не людинолюбством, а лише бажанням не платити тут і зараз за численними боргами.

"Але для нас як для цивілізованої країни, яка сильно любить своїх громадян, - це справді важливо. Важливо витягнути всіх своїх громадян, усіх маріупольців із варварських кривавих рук російської армії. Але сумніваюся, що росіяни, які впиваються кров'ю маріупольців та азовців, захочуть повернутися на якийсь час у людську подобу і всерйоз підтримати ініціативу Медведчука", - сказав радник голови ОП.

Затриманий Службою безпеки України нардеп і голова забороненої прокремлівської партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Він зазначив, що ті перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори.

Раніше дружина Медведчука Оксана Марченко також зверталася до Путіна з проханням обміняти її чоловіка на українських полонених. Путін поки ніяк не відреагував, але у Кремлі пообіцяли опублікувати його позицію, якщо вона буде.

Зараз ви читаєте новину «В ОП висловили очікування щодо обміну Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути