понеділок, 18 квітня 2022 13:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведчук попросив обміняти його на захисників і жителів Маріуполя

Медведчук  попросив  обміняти його на захисників і жителів Маріуполя
У заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тис. мирних жителів. Фото: СБУ

Затриманий Службою безпеки України нардеп і голова забороненої прокремлівської партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і жителів Маріуполя.

Він зазначив, що ті перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори, повідомляє пресслужба СБУ.

"Агресія РФ спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію Росії та свідомо руйнують місто", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марченко попросила Путіна обміняти Медведчука

У заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, майже 120 тис. мирних жителів. Місто продовжують боронити бійці полку "Азов" та 36-ої бригади морської піхоти.

Увечері 12 квітня стало відомо про затримання Віктора Медведчука. За словами президента Володимира Зеленського, це вдалося зробити силами СБУ. Вона завадила йому втекти з України. Політик переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

16 квітня суд змінив запобіжний захід нардепу. Тепер він арештований без можливості внесення застави. Мотивацією такого рішення стало порушення лідером ОПЗЖ умов домашнього арешту.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українських захисників, які зараз перебувають у полоні.

Суд арештував 154 об'єкти майна сім'ї Медведчуків, серед яких 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторна яхта.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук попросив обміняти його на захисників і жителів Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути