Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП пояснили, чому Україна отримує менше західної зброї, ніж просить

В ОП пояснили, чому Україна отримує менше західної зброї, ніж просить
В Офісі президента пояснили, чому Україна отримує менше озброєння від Заходу, ніж просить. Фото: Getty Images

В Офісі президента пояснили, чому Україна отримує менше озброєння від Заходу, ніж просить.

Є кілька причин. Зокрема, допомога від західних союзників залежить від регіону, ситуації та країни. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив заступник керівника Офіса президента з питань зовнішньої політики й стратегічного партнерства Андрій Сибіга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина схвалила продаж Україні найточніших у світі артилерійських снарядів: що про них відомо

"Спочатку акцент робили на зброї колишнього радянського виробництва й боєзапасах до нього. Усі склади вже вичерпані. Настав новий етап, коли створили процес "Рамштайн", коли ми почали отримувати й нову якість зброї, і нові її типи", – повідомив він.

Він пояснив, що є країни, які швидко це роблять, є країни, які з певних політичних ситуацій не можуть дозволити собі невідкладно постачати зброю.

"Є країни, що не мають певного типу озброєння, яке ми просимо, тоді вони нам допомагають у третіх країнах його закуповувати. Є країни, які стали заручниками своїх внутрішньополітичних процесів", – сказав Сибіга.

Також визнав, що в Європі є країни, які бояться Росії.

"І на європейському континенті є такі країни, тому це теж велике мистецтво – знайти відповідні аргументи. Тому президент ангажується на своєму рівні, щоб там, де потрібно, крига скресла, щоб швидше привозили до нас, знаходити ту формулу, яка дозволяє ухвалювати правильні для нас рішення", – додав Сибіга.

Він зауважив, що це складний процес і потребує делікатності й тиші.

"І тільки наші успіхи на фронті потім показують успішність тих чи інших рішень і діяльності всіх причетних", – підкреслив Сибіга.

Серед країн Європейського Союзу лише Австрія та Угорщина досі не постачають Україні озброєння для боротьби проти Російської Федерації.

Політичні дискусії західних партнерів про те, коли та яку зброю передавати, коштують Україні щоденних втрат на фронті, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Сполучені Штати Америки нададуть Україні новий пакет військової допомоги у розмірі $755 млн. Відповідний указ підписав президент США Джо Байден.

Зараз ви читаєте новину «В ОП пояснили, чому Україна отримує менше західної зброї, ніж просить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути