Ексклюзиви
субота, 03 квітня 2021 23:54

В ОП повідомили нові деталі розмови Зеленського з Байденом

В ОП повідомили нові деталі розмови Зеленського з Байденом
За словами дипломата, на початку телефонної розмови глава Білого дому відразу висловив упевненість, що переговори будуть змістовними. Фото: ОП

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква розповів деякі подробиці розмови президента Володимира Зеленського з американським колегою Джо Байденом.

За словами дипломата, на початку телефонної розмови глава Білого дому відразу висловив упевненість, що переговори будуть змістовними. Про це пише LB.ua. Сторони обговорили останнє загострення на Донбасі. Зеленський поділився своїм баченням щодо участі США у врегулюванні конфлікту в Україні. Байден запевнив, що Вашингтон не залишить Київ.

Також президенти підняли питання про тимчасово окупований Крим, і про важливість участі США в підготовці саміту Кримської платформи, і про їх участь у саміті.
За його словами, найважливіше в розмові не те, що вона відбулася на тлі загострення ситуації безпеки на Донбасі і навколо українського кордону. Головне - сигнал, який пролунав від США: Вашингтон не дасть нікому безкарно нападати на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна активно працює над зустріччю Зеленського і Байдена

Він зазначив, що президенти окремо торкнулися теми євроатлантичної інтеграції, зокрема питання отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Також серед ключових тем розмови - хід реформ в Україні.

"Конкретно йшлося про антикорупційну, судову та земельну реформи. А також про необхідність реформування КСУ, який у нинішньому стані здатний ці важливі реформи перекреслити. Президент Байден підтвердив, що уважно стежить за успіхами у впровадженні наших реформ. Він буквально сказав, що "Україна тримає ключі від розвитку ситуації в Центральній і Східній Європі. Успіх України - це успіх всього європейського континенту", - зазначив заступник голови ОП.

Крім того, президенти обговорили боротьбу з олігархами в Україні. Глава Білого дому рішуче закликав українського президента продовжити деолігархізацію України.

Президент США Джозеф Байден у 50-хвилинній розмові з президентом України Володимиром Зеленським запевнив у підтримці реформ, що проводяться в Україні. Про розмову з Байденом Зеленський написав у Twitter. Бесіда відбулася у п'ятницю, 2 квітня.

Зараз ви читаєте новину «В ОП повідомили нові деталі розмови Зеленського з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути