Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 19:55

В Офісі президента закликали розділяти мітинги на підтримку УПЦ та політичні акції

В Офісі президента закликали розділяти мітинги на підтримку УПЦ та політичні акції
Фото: "Укрінформ"

В Адміністрації Президента закликають окремих політиків і ЗМІ не спекулювати на релігійній темі.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Прямо зараз маємо черговий приклад створення іншої реальності. Або спроби влаштувати скандал на рівному місці. У даному випадку на релігійній тематиці. Сьогодні в урядовому кварталі одночасно проходили два заходи. Спочатку почався масовий молебень вірян Української православної церкви. А трохи пізніше в іншій локації пройшла чергова малочисленна "протестна" акція політичної партії ОПЗЖ. З традиційним набором жахалок, фейків і ретрансляції міфів чужої пропаганди в їх виконанні", - зазначив Подоляк.

За його словами, за традицією подібні акції, зокрема, організовані з використанням технології так званої прямої купівлі учасників: "Принаймні, про це часто говорять самі учасники після подібних акцій".

Подоляк наголосив, що "Президент Володимир Зеленський у своєму різкому коментарі жорстко охарактеризував саме цей наш традиційний постановочний формат - мітинг ОПЗЖ. З усією його штучністю, постановочністю і навіть платністю участі".

"Безумовно, слова Президента не мали ні найменшого відношення до заходу Української православної церкви і тим більше до почуттів та емоцій вірян. Це треба чітко і недвозначно підкреслити. Жодних претензій до молебню УПЦ і категоричне неприйняття постановочних "жовтих кепок" ОПЗЖ. А якщо говорити ширше, то час припинити окремим політикам і ЗМІ активно спекулювати на релігії. Як мінімум, це буде етично. Як максимум, це буде професійно", - підсумував Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента закликали розділяти мітинги на підтримку УПЦ та політичні акції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути