середа, 17 жовтня 2012 22:52

"За нинішніх умов законно ти можеш тільки перечитувати своє посвідчення кандидата" - Капранов

"За нинішніх умов законно ти можеш тільки перечитувати своє посвідчення кандидата" - Капранов
Брати Капранови зрозуміли, що політика - це їхня "сродна праця". Фото: gazeta.ua

При нинішніх умовах та законі про вибори, будь-які дії кандидатів у депутати є незаконними, якщо у тебе немає грошей.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав письменник Віталій Капранов.

Він запевнив, що рішення партії Українська платформа "Собор" знятися з виборчих перегонів було очікуваним.

"Ми одразу зрозуміли, що працюємо в таких умовах, сказати б ідіотських — це нічого не сказати, - спеціально сформованих умовах виборів, коли, якщо у тебе геть немає грошей, ти не маєш права взагалі ні на що. Ти можеш тільки сидіти вдома і перечитувати своє посвідчення кандидата. І це буде законно. Будь-яка інша дія є буцімто незаконною. І в умовах такого охочого застосування таких речей, особливо в Києві, ми зрозуміли , що швидше за все не уникнути нашого зняття з виборів", - пояснив він.

Капранов зауважив, що головним завданням було зрозуміти, як діяти у майбутньому.

"Треба було зрозуміти — що далі. Бо якщо ми б просто спробували себе в політиці, то все рівно не змогли б виміряти реальні результати. Бо на виборах будуть фальсифікації, всім це зрозуміло. Всім зрозуміло, що ми не зможемо об'єктивно добитися свого рейтингу, - підкреслив письменник. - Однак, ми переконалися, що запит на іншу політичну силу, на людей, які ще себе не дискредитували, яким можна вірити — просто шалений. І не використати це було б не правильно з точки зору відповідальності перед людьми. Перед тими, хто повірив і перед тими, хто хоче, щоби все було нормально в країні".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Собор" знімається з виборів, але попереджає владу: "У людей на руках є зброя"

За час передвиборчої агітації стало зрозуміло, що насправді звичайні люди ні на що не впливають, наголосив Капранов. "Приходиш у будь-яке село і питаєш: "А хто найкраще знає, як жити у селі?". "Ми". "А вас хтось питає?". "Ні". Чи, наприклад, спитайте медиків: "Вас питали перед тим, як робити медичну реформу?". Тобто, вони (влада) вирішують своє, а ми повинні це виконувати. Так не має бути. І ми, власне, тому зараз стоїмо перед необхідністю створення нормальну політичну структури, яка дійсно буде забезпечувати голос народу в політиці", - підкреслив письменник.

Водночас, Капранов додав, що насправді передвиборча кампанія кардинально нового в життя не привнесла і політика по суті виявилася "сродною працею".

"Ми ж не перший раз їздимо по містах і містечках, зустрічаємося з людьми. Це для нас звичайна буденна робота. Єдине що, це концентрували зараз у короткий проміжок часу, але в принципі, ми робочі люди. Нічого такого колосально нового ми для себе не зробили. В принципі, як це не дивно, але вийшла сродна праця", - запевнив письменник.

Зараз ви читаєте новину «"За нинішніх умов законно ти можеш тільки перечитувати своє посвідчення кандидата" - Капранов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути