субота, 07 червня 2008 10:24

В НУ-НС підозрюють, що Юрій Бут працює на ФСБ

Народний депутат України Роман Зварич (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") просить правоохоронні органи перевірити інформацію щодо законності отримання депутатом Юрієм Бутом українського громадянства і щодо його можливої співпраці з ФСБ.

Як повідомив Українській правді Зварич, відповідні депутатські звернення він направив до Генпрокуратури та Служби безпеки України.

"Прошу невідкладно здійснити перевірку інформації про законність отримання Бутом Юрієм Анатолійовичем у 2002 році громадянства України та відсутність у нього громадянства Російської Федерації", - йдеться у зверненнях.

Також він просить "невідкладно здійснити перевірку інформації про співробітництво Бута з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони Росії та ФСБ Російської Федерації".

Також Зварич повідомив інтернет-виданню, що у депутатів "є підстави вважати, що Бут отримав громадянство України, не позбувшись громадянства Російської Федерації".

"Крім того, по окремому епізоду є підстави сумніватися, чи пан Бут колись не співпрацював, або досі не співпрацює з ФСБ", - сказав він.

За словами Зварича, якщо в ході перевірки підвередиться, що Бут отримав українське громадянство, не позбувшись російського, це стане "залізною підставою" для позбавлення його громадянства України, що, в свою чергу, є підставою для дострокового припинення депутатських повноважень.

Разом з тим Зварич додав, що фракція пропонує депутату скласти свої повноваження добровільно. "Такий крок буде хоч трішечки чесним, бо на такий удар, який ми отримали в спину від такого падлюки, ми не сподівалися", - зазначив депутат.

Відповідаючи на запитання, що буде, якщо Бут відмовиться написати заяву про складання повноважень, Зварич заявив: "Я можу сказати тільки одне, щоб не входити у подробиці. Я йому зроблю життя в парламенті дуже непростим".

За його словами, фракція скерує лист на ім`я керівника апарату ВР з проханням "знайти інше місце перебування для цього депутата".

"Якщо він сидітиме в сесійній залі між депутатами нашої фракції, я не можу гарантувати, що йому там буде весело", - зазначив Зварич.

Сьогодні голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк на засіданні парламенту зачитав заяви народних депутатів України Ігоря Рибакова (фракція БЮТ) і Юрія Бута (фракція НУ-НС) про вихід з коаліції.

Як повідомила прес-служба фракції "Наша Україна – Народна самооборона", фракція НУ-НС зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про відкликання депутата Бута зі складу Комітету з питань правосуддя, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В НУ-НС підозрюють, що Юрій Бут працює на ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути