четвер, 21 травня 2020 00:26

В МЗС назвали "мовою ворожнечі" коментар російського відомства щодо річниці Зеленського

В МЗС назвали "мовою ворожнечі" коментар російського відомства щодо річниці Зеленського
У день річниці президентства Зеленський дав прес-конференцію у Маріїнському парку в Києві. Фото: Офіс президента

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що заява МЗС Росії щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського, ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатії у стосунках.

"Мова ворожнечі коментаря МЗС РФ не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання. Натомість Україна займає конструктивну позицію у Нормандському форматі та Мінському процесі і прагне дипломатичним шляхом врегулювати конфлікт, вносячи відповідні ініціативи", — йдеться у відповіді МЗС України на заяву російського зовнішньополітичного відомства.

У міністерстві наголошують, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є "російська збройна агресія проти України, що триває, окупація Росією українських територій та незаконне утримання нею українських громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сподівається на проведення виборів на Донбасі у жовтні

"Очікуємо на зміну Росією пропагандистської риторики і перехід до конструктивної взаємодії з метою деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму", — зазначили українські дипломати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стає більшим державником, не хоче видаватися проросійським. Політтехнолог розібрав пресконференцію Зеленського

Раніше МЗС Росії оприлюднило великий коментар до річниці президентства Володимира Зеленського, його суть доволі стандартна для російської пропаганди — в Україні русофобія, культивують нацизм, а населення зубожіє.

Відомство пригадало обіцянки Зеленського "позбавити українців від спадщини Порошенка". Однак Москва дуже незадоволена, що цього, на її думку, не сталося.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС назвали "мовою ворожнечі" коментар російського відомства щодо річниці Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути