вівторок, 28 червня 2022 11:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС пояснили причини постійної зміни керівництва в армії Путіна

У МВС пояснили причини постійної зміни керівництва в армії Путіна
Часті кадрові перестановки у керівництві Генерального штабу Росії пов'язані з тим, що генерали не встигають виконувати накази очільника Кремля. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін часто міняє генералів у керівництві Генерального штабу Російської Федерації, бо останні не встигають виконувати його накази.

Водночас якісних змін після кадрових перестановок у російській армії не буде, заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів, пише "Обозреватель".

"Путін постійно змінює накази. Його командири не встигають із виконанням будь-яких цілей, які він ставить. Навіть узяття Сіверськодонецька на Луганщині відбулося зі значним запізненням від путінського плану", – нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозєв розказав, за що могли відсторонити російського генерала Дворнікова

Андрусів прогнозує, що кадрові перестановки відбуватимуться регулярно. Він звернув увагу на те, що відсторонення від командування військами РФ в Україні генерала Олександра Дворнікова дуже показове, оскільки він належить до оточення Путіна.

"Путін починає міняти наближених до себе. Це означає, що він відчуває безсилля. Але треба розуміти, що всі ці люди виховані в одній культурі військового мислення, у культурі одних підходів. І дійсно, від зміни командування особливих змін не буде", – наголосив радник міністра.

За ведення війни в Україні тепер відповідає російський генерал-полковник Геннадій Жидко. Його призначили замість командувача військ Південного військового округу Олександра Дворнікова. Від перестановки командувачів ситуація на війні для Росії не покращується.

Кремль продовжує маніпулювати російським законодавством, щоб проводити таємну мобілізацію для продовження війни без проведення повної мобілізації. Держдума РФ 28 червня планує розглянути поправку до закону про військову службу, яка дозволить пропонувати військові контракти юнакам одразу після досягнення повноліття або закінчення середньої школи. Таким чином намагаються обійти необхідність проходження військової підготовки призовників.

Російські війська активізували артилерійські удари по українських позиціях уздовж Південного напрямку.

Зараз ви читаєте новину «У МВС пояснили причини постійної зміни керівництва в армії Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути