середа, 22 січня 2014 15:28

Спецтема: Євромайдан-2013

"В Москві тільки й чекають розколу України, щоб узяти її під контроль" - екс-голова Львівської ОДА

"В Москві тільки й чекають розколу України, щоб узяти її під контроль" - екс-голова Львівської ОДА

"Влада повинна була піти на компроміс ще на початку грудня, аби розрядити ситуацію, - вважає голова Львівської обласної ради і обласної державної адміністрації у 1990-х роках Микола Горинь. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua. - Тож повну і єдину відповідальність за події на Грушевського несе президент України. Його ранкове послання з нагоди Дня Соборності звучить як насмішка над народом. Опозиція також виявилася не на висоті. Коли Майдан зрозумів, що лідери опозиції не спроможні запропонувати конкретний план дій, люди взяли все у свої руки".

На думку Гориня, передумови до нинішніх протистоянь виникли 10 років тому.

"У 2004-му, аби мобілізувати свій електорат до президентських виборів, Янукович видав карти "добрих і поганих" регіонів. Так було покладено початок розколу країни. Згодом цю тактику дещо послабили, але напередодні виборів 2015 року знову взяли на озброєння. Секретар РНБО почав говорити про імовірний розкол, керівництво Криму заявляє про вихід зі складу України. В Москві тільки й чекають цього, аби взяти країну під контроль".

Опозиція повинна була більш поступово висувати свої вимоги владі, вважає політик.

"Вони одразу заявили, що у відставку повинен піти президент, уряд і Верховна Рада. Звісно, таких вимог ніхто б не виконав. Треба було йти більш поступово. Два місяці тому для врегулювання ситуації вистачило б відсторонити від обов'язків кількох міністрів. Сьогодні треба повністю міняти Кабінет Міністрів - це повинно бути основною вимогою опозиції. Потрібен уряд, який зміг би стабілізувати ситуацію".

Зараз ви читаєте новину «"В Москві тільки й чекають розколу України, щоб узяти її під контроль" - екс-голова Львівської ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути