середа, 20 червня 2012 01:42

"У світі зараз відбувається реінкарнації духу пакту Молотова-Ріббентропа" - нардеп

"У світі зараз відбувається реінкарнації духу пакту Молотова-Ріббентропа" - нардеп
Олег Зарубінський: міжнародна політика меркантильна й егоїстична. Фото: glavcom.ua

У світі зараз відбувається "реінкарнації духу пакту Молотова-Ріббентропа".

Про це заявив народний депутат Олег Зарубінський.

"Досвід дозволяє сказати, що в міжнародній політиці ніколи не було, немає  і не буде альтруїстів. З боку будь-якої  країни. Міжнародна політика егоїстична і меркантильні, - наголосив він. - З точки зору філософії, це цілком зрозуміло, що інтереси рухають і суспільством, і інтереси визначають міжнародні стосунки".

Нардеп також підкреслив, що діячи деяких країн "намагаються розглядати Україну як майданчик для свого впливу, для відпрацювання методології  тиску, методології  втручання".

На думку Зарубінського, ані Німеччина, ані Росія не бачать Україну своїм рівноправним партнером.

"Якщо інтереси, умовно кажучи, Москви і Берліну не співпадають і не кореспондуються з інтересами України, то зрозуміло, що у цій ситуації не Україна буде цією країною, з якою вони б хотіли побудувати рівноправні паритетні стосунки. Це жорсткий егоїзм", - підкреслив він.

Парламентар також переконаний, що  сьогодні в світі відбувається "реінкарнації духу пакту Молотова-Ріббентропа".

Саме Німеччина і Росія, вважає нардеп, не хочуть бачити сильної України.

"В умовах, коли ні Німеччина, ні Москва не мають інтересу до зміцнення України, до самостійної і суверенної ролі України не тільки в геополітиці світу, але й у континентальній політиці, сам Бог велів Україні робити наголос: педалювати питання двосторонніх відносин з тими країнами, інтереси яких і інтереси України співпадають", - наголосив він.

Зарубінський пояснив: "Такими країнами я бачу країни Центральної Європи. Вони об'єктивно зацікавлені в тому, щоб Україна була суверенно. І вони ментально ближчі до нас і наших проблем".

"Треба  припинити розмови про стратегічних партнерів в особі великих гравців геополітики. Вони не стратегічні партнери, бо їхні інтереси відрізняються від наших інтересів. Вони заважають Україні євроінтегруватися. Я вже не кажу про НАТО. І звернути ключову увагу на Польщу, Словаччину, Угорщину, на Балтійські країни, - підкреслив політик. - З тими країнами, з ким ми могли хоча б формально у паритетному плані будувати свої стосунки, де ми б не були хлопчиками для биття".

Зараз ви читаєте новину «"У світі зараз відбувається реінкарнації духу пакту Молотова-Ріббентропа" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути