Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 11:49

У Мін'юсті пояснили, як маніпулюють владою "зручні" судді

У Мін'юсті пояснили, як маніпулюють владою "зручні" судді
Денис Малюська пояснив, що одіозні судді впливають на владу. Фото: Facebook/ Денис Малюська

Зберегти на посадах одіозних суддів найбільше прагнуть політики. Деякі з них є "зручними" для депутатів.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє "РБК-Україна".

"Механізми є, але моя суб'єктивна думка, що є певна категорія суддів, які є впливовими і "зручними" для тих, хто приймає рішення (у владі. - Gazeta.ua)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова скоротила заступника, який погоджував підозри суддям ОАСК

Член Громадської ради доброчесності (допоміжний орган, який допомагає "відсіювати" недоброчесних суддів судової системи, - Gazeta.ua), юрист Роман Куйбіда не вважає, що Вища рада правосуддя може ефективно очищати судову владу.

"Система сама себе не буде очищати, крім тих випадків, коли вона делегує в керівництво цих органів (Вища рада юстиції і Вища кваліфкомісія суддів, - Gazeta.ua) "агентів змін".

"Зараз там люди, які фактично просто намагаються зберегти і "законсервувати" поточну ситуацію і самим зберегтися на посадах", - додав він.

НАБУ підозрює низку суддів Окружного адмінсуду Києва, в тому числі голову ОАСК Павла Вовка, в спробі захоплення державної влади.

За версією слідства, голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до її складу входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".

Детективи оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, 5 іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

В Офісі президента заявили, що Володимир Зеленський не коментуватиме ситуацію з Павлом Вовком, оскільки він не має права давати оцінку рішенню судів або звинуваченням проти суддів.

Зараз ви читаєте новину «У Мін'юсті пояснили, як маніпулюють владою "зручні" судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути