неділя, 14 липня 2019 18:22

В мажоритарних округах балотується 161 кандидат-однофамілець

В мажоритарних округах балотується 161 кандидат-однофамілець
Серед кандидатів в нардепи знайшли 161 клона. Фото: 24tv.ua

На парламентських виборах балотується 161 клон - особи, які мають однакові прізвища із більш рейтинговими політиками.

Комітет виборців України проаналізував списки кандидатів, висунутих в одномандатних округах. У 48 округах серед кандидатів зареєстровані так звані клони. Всього округів – 199. В мажоритарних округах балотується 161 кандидат-однофамілець, передає прес-служба КВУ.

Як зазначається, найбільше однофамільців в ОВО №133 (Одеська обл., м. Одеса) - 9 осіб. Зокрема, 4 осіб з прізвищем Баранський, 2 – Дмитрук, 2 – Танцюра. На цьому ж окрузі балотується кандидат Олександр Зелінський, який є самовисуванцем, але в біографії вказує, що працює в ТОВ "Слуга Народу-ЗЕ".

В ОВО 137 (Одеська обл., м. Подільськ) та ОВО 34 (Дніпропетровська обл., смт Царичанка) зареєстровано по 8 осіб-однофамільців. Так, в ОВО №137 балотується три кандидати з прізвищем Гончаренко, двоє - з прізвищем Климов, один – Клімов, двоє – з прізвищем Муконін. В ОВО №34 зареєстровано двоє осіб з прізвищем Ісаєв, двоє – Кравченко, двоє – Кришин, двоє – Чорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент займається виборчою кампанією - Портников

В ОВО 92 (Київська обл., м. Узин) балотуються 7 кандидатів-однофамільців, ОВО №33 (Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг) - 6 осіб. Так, в ОВО №92 зареєстровано 4 особи з прізвищем Гудзенко, 3 – Ференець. В ОВО №33 висунуто двох кандидатів з прізвищем Бабенко, одна – Колесник, двоє – Ляденко.

"Використання кандидатів-клонів на виборах є маніпулятивною технологією, мета якої – відібрати голоси у більш рейтингових кандидатів. Однак наявність однакового прізвища із будь-яким з інших кандидатів не є юридичною підставою для скасування реєстрації такої особи, навіть, якщо вона є клоном рейтингових місцевих політиків", - зазначає КВУ.

Заява кандидата в народні депутати по 192 виборчому округу Назарія Чепко про замах на життя, яке він оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбуці, виявилося безпідставним. Зокрема, заяву в правоохоронні органи щодо згаданого інциденту Назарій Чепко відмовився подавати.

Зараз ви читаєте новину «В мажоритарних округах балотується 161 кандидат-однофамілець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути