субота, 31 жовтня 2020 18:36

У Луцьку відбудеться другий тур місцевих виборів

У Луцьку відбудеться другий тур місцевих виборів
Поліщука підтримали відповідно 32,47% виборців. Фото: president.gov.ua

Луцька міська ТВК встановила результати виборів Луцького міського голову - найбільше голосів - 18 тис. 934 голоси набрав кандидат від партії "За майбутнє" Ігор Поліщук, друге місце посів самовисуванець Богдан Шиба - 7 тис. 662 голоси.

Водночас, жоден із кандидатів не набрав більше половини голосів виборців, тож у місті відбудеться повторне голосування. Про це повідомляє Опора.

"Кандидатами на посаду міського голови Луцька були 11 осіб - 2 самовисуванці та 9 висуванців від партій. Загалом у голосуванні 25 жовтня взяв участь 58 тис. 301 виборець. Недійсними визнано 1 тис. 517 бюлетенів, водночас не було жодного бюлетеня, котрий би не підлягав урахуванню. Тож Ігоря Поліщука підтримали відповідно 32,47% виборців, а Богдана Шибу — 13,14%", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошено перші результати місцевих виборів

Як зазначається, решта кандидатів отримали дещо менше голосів виборців.

Варто відзначити, що відповідно до частини 6 ст. 278 Виборчого Кодексу України міська (міста з кількістю виборців 75 тисяч і більше) територіальна виборча комісія приймає рішення про проведення повторного голосування, якщо до виборчого бюлетеня на виборах міського голови було включено більше двох кандидатів на посаду міського голови і за підсумками голосування в день виборів жоден із кандидатів не отримав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об'єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку відбудеться другий тур місцевих виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути