Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2014 15:14

В Криму заборонили діяльність "екстремістів" з "Свободи" і "Правого сектора"

В Криму заборонили діяльність "екстремістів" з "Свободи" і "Правого сектора"
Фото: ua.korrespondent.net

Верховна Рада АР Крим заборонила діяльність на території Криму профашистських партій і громадських організацій.

Відповідне рішення прийняте на позачерговому пленарному засіданні ВР АРК 11 березня 2014 повідомляє прес-служба Верховної Ради АРК.

У пояснювальній записці до ухваленого рішення, зокрема, зазначається, що в Криму обурені свавіллям, який сьогодні панує в багатьох регіонах України в результаті дій бойовиків озброєних бандформувань при повному потуранні самопроголошеної влади в Києві.

Зі свого боку органи влади АРК вживають всіх можливих заходів для того, щоб не допустити проникнення екстремістів на її територію. У зв'язку з цим викликають крайнє занепокоєння недавні заяви представників правоекстремістської угруповання "Правий сектор" про можливість відправки її активістів до Криму, оскільки це призведе до ескалації насильства на півострові.

У документі також наголошується, що 5 березня 2014 Слідчий комітет Росії ( СКР ) заочно пред'явив звинувачення лідеру "Правого сектора" Дмитру Ярошу за статтями 205 і 280 Кримінального кодексу Російської Федерації (публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації). Кримінальну справу порушено проти ще одного активіста "Правого сектора" Олександра Музичко за ознаками злочину, передбаченого статтею 209 Кримінального кодексу Російської Федерації (створення озброєної групи (банди) в цілях нападу на російських громадян). Вони оголошені в міжнародний розшук.

Таким чином Верховна Рада Автономної Республіки Крим вирішила: заборонити діяльність на території Автономної Республіки Крим політичних партій та громадських організацій профашистського і неонацистського спрямування, в тому числі ВО "Свобода", організації "Правий сектор" та що до нього структурних утворень - ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, Української Національної Асамблеї - Української Народної Самооборони (УНА - УНСО), СНУ "Патріот України", "Карпатська Січ", а також "Братство" Корчинського та інших - як несуть загрозу для життя і безпеки кримчан.

Зараз ви читаєте новину «В Криму заборонили діяльність "екстремістів" з "Свободи" і "Правого сектора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути