понеділок, 20 травня 2013 17:00

В країні запускається "провокаційний сценарій розколу країни" - експерт

В країні запускається "провокаційний сценарій розколу країни" - експерт
Фото: visti.ks.ua

Владі немає із чим вийти до людей, тому вони вдалися до вигаданого протистояння "по лінії з міфічного фашизму".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Зараз запускається сценарій, який буде відпрацьовуватися в 2015 році. Владі немає із чим вийти до людей, до свого електорату. Їм треба придумати протистояння по лінії з міфічного фашизму.

Окрім того, коментуючи побиття журналістів 5 каналу Ольги Снісарчук та фотокореспондента ВД "Комерсант-Україна" Влада Соделя під час акції 189 травня в Києві, він зауважив: "Те, що ми побачили, а саме, як бритоголові братки б'ють журналістку — це і є обличчя фашизму".

Також, за його словами, що провокації, які творилися були зі згоди влади та міліції. "Можна поставити питання і про те, як це міг бронетранспортер з самісінького зранку роз'їжджати вулицями Києва, які були перекриті міліцією і "Беркутом". Нонсенс. Очевидно, що це все робилося із згоди влади та міліції", - наголосив політолог.

Водночас, на його думку, наразі в країні запускається "провокаційний сценарій розколу країни".

"Готувалася провокація. Запускається провокаційний сценарій розколу країни. І на жаль, ми можемо мати складні наслідки для країни вцілому", - резюмував професор кафедри політології Києво-Могилянської академії.

Нагадаємо, журналістку 5 каналу Ольгу Снісарчук та фоторепортера "Комерсант-Україна" Влада Соделя побили 18 травня біля Софійської площі "невідомі характерної зовнішності".

Раніше на вулиці Великій Житомирській свободівці перекрили шлях БТРу з морквинами, що самовільно очолив ходу опозиції у рамках акції "Вставай. Україно!". Перекривши рух машині, їй спустили колеса та спробували вибити оглядове скло. У свою чергу з БТР вийшли декілька людей, які були серед іншого у костюмах зайців. Між ними та свобівцями відбулася бійка.

На допомогу "зайцям" прийшли "особи спортивної статури", які відігнали свободівців від БТР. За деякий час до місця інциденту з'явився наряд спецпідрозділу "Беркут", який розвів конфліктуючих.

Зараз ви читаєте новину «В країні запускається "провокаційний сценарій розколу країни" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

271

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути