середа, 24 вересня 2008 09:00

В концерн "Ядерне паливо" увійшло 5 підприємств

Кабінет Міністрів включив до складу державного концерну "Ядерне паливо" 5 підприємств ядерно-промислового комплексу України.

Про це сказано у постанові Кабміну N 841 від 10 вересня, яким затверджується устав концерну.

Це державне підприємство "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (Жовті Води, Дніпропетровська область), ДП "Дирекція підприємства, яке будується на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд" (Кіровоградська область), ДП "Смоли" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область), Український науково-дослідний і проектно-розвідувальний інститут промислової технології (Жовті Води), ДП "Дніпропетровський завод прецизійних труб".

Концерн "Ядерне паливо буде займатися видобутком уранових руд, виробництвом закису-окису урану (урановий концентрат) і цирконієвих сплавів, виробництвом ядерного палива, координацією робіт з виконання Комплексної програми створення ядерно-паливного циклу в Україні, інших програм, а також розробки механізму забезпечення їхнього фінансування.

Кабмін також доручив Міністерству палива й енергетики передати концерну галузеві резерви (виробничі запаси) уранового концентрату, цирконію і гафнію, сформовані за рахунок коштів цільового галузевого фонду створення національного ядерно-паливного циклу.

Мінпаливенерго також повинне здійснювати разом з "Ядерним паливом" відчуження зазначених резервів на аукціоні з наступним перерахуванням отриманих коштів до спеціального фонду державного бюджету для фінансування заходів, передбачених Комплексною програмою створення ядерно-паливного циклу в Україні.

Концерн створюється замість ліквідованого "Укратомпрому", до складу якого входили також Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і завод "Турбоатом" (Харків).

До складу "Ядерного палива" може ввійти також ДП "Цирконій" після завершення процедури санації.

Зараз ви читаєте новину «В концерн "Ядерне паливо" увійшло 5 підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути