четвер, 12 вересня 2024 22:50

В Києві п'ятеро чоловіків на замовлення спецслужб РФ підпалювали машини військових: їм загрожує до восьми років в'язниці

В Києві п'ятеро чоловіків на замовлення спецслужб РФ підпалювали машини військових: їм загрожує до восьми років в'язниці
СБУ затримала підпалювачів машин в Києві. Фото: Служба безпеки України

В Києві п'ятеро чоловіків за вказівкою російських спецслужб здійснили підпали п'яти позашляховиків та мікроавтобусів Збройних сил України. Поруч з пошкодженим транспортом зловмисники залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони.

Зловмисники діяли двома групами по двоє чоловік, ще один "працював" самостійно. Вони мешканці Сумської, Полтавської та Миколаївської областей віком від 21 до 29 років. До Києва фігуранти приїхали на заробітки, їх затримала Служба безпеки України і Національна поліція, пише пресслужба СБУ.

Молодики шукали "легкі гроші" у Telegram, на них вийшли представники спецслужб рф і запропонували співпрацю.

За інструкцією окупантів, фігуранти спочатку знаходили потенційні цілі та відправляли відповідні фото своїм російським кураторам для погодження.

Потім вони прибували до місць паркування військових авто, підпалювали їх за допомогою легкозаймистої суміші та фіксували загоряння на камери власних телефонів для "звітності" перед агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині російський агент готував серію підпалів - фото

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали всіх фігурантів "по гарячих слідах" у різних районах Києва. У них вилучено засоби підпалу, саморобні антиукраїнські листівки та мобільні телефони із доказами злочинів - їм загрожує до восьми років тюрми.

"У такий спосіб ворог сподівався розхитати суспільно-політичну обстановку в столичному регіоні, видаючи замовні підпали за гроші з рф під виглядом "роботи" нібито антиукраїнського підпілля", - йдеться в повідомлення.

Служба безпеки затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ.

Зловмисник розставляв "відеопастки" для онлайн-коригування ударів по Києву, повідомила пресслубжа СБУ.

У тимчасовому помешканні фігурант встановив відеокамеру з програмою віддаленого доступу, яка дозволяла окупантам в режимі реального часу стежити за енергооб'єктом. За такою ж інструкцією зрадник обладнав спостережний пункт ще в одній орендованій квартирі поблизу столиці.

Після підготовки спостережних постів агент повернувся до Харкова під виглядом відвідування батьків, але насправді для підпалу релейної шафи на стратегічній лінії залізничного сполучення.

Зараз ви читаєте новину «В Києві п'ятеро чоловіків на замовлення спецслужб РФ підпалювали машини військових: їм загрожує до восьми років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути